Weekbrief 18 (12 januari 2018)

Weekbrief 18 (12 januari 2018)

Vrijdag 12 januari 2018

Gelukkig nieuwjaar!!

De eerste weekbrief van 2018. Wij wensen iedereen een heel mooi, gezond en gelukkig 2018 toe. 

Getuigen gezocht

Rondom de jaarwisseling zijn er veel vernielingen geweest met vuurwerk binnen en rondom de school. Bij deze weekbrief krijgt u een brief van de politie, die getuigen zoekt voor het opsporen van de daders. We zijn erg geschrokken van de ravage die wij aantroffen in de kerstvakantie. Het vervangen van de ramen en het volledig schoonmaken van het gehele schoolgebouw gaat enorm veel geld kosten. Het is de politie er veel aan gelegen om de daders van deze vernielingen en de brandstichting op te sporen. Heeft u iets gezien, dan kunt u zich melden bij de politie. Dit kan ook anoniem.

Nieuws uit de peuterspeelzaal

Deze week zijn wij gestart met het thema “Wat heb jij aan vandaag”. Het doel van dit thema en welke activiteiten u thuis kunt doen, kunt u lezen in de themabrief die deze week is uitgedeeld.

Op woensdag 24 januari starten de Nationale voorleesdagen. De peuterspeelzaal viert dit op donderdag 25 januari in de ochtend met een voorleesontbijt en in de middag met een voorleeslunch. Ouders zijn hierbij van harte welkom. Wij zijn op zoek naar ouders, opa’s, oma’s, tantes, enz. die het leuk vinden om voor te lezen. De Nationale voorleesdagen duren t/m vrijdag 2 februari, deze periode besteden wij extra aandacht aan het belang van voorlezen.

Project ‘Alles heeft een ritme’

Ieder jaar is er op school een bijzonder project. Maandag 15 januari start dit project en zal twee weken duren. Dit jaar staat muziek centraal en wij noemen deze weken:  ‘Alles heeft een ritme’. De school zal gedurende twee weken in het teken staan van muziek. De kinderen zullen kennismaken met verschillende soorten muziek en verschillende instrumenten. Ook zullen zij zelf muziek gaan maken. We sluiten het project af op vrijdag 26 januari om 14.45 uur met een concert, gegeven door de kinderen. Ouders zijn van harte welkom om te komen kijken. Mocht u als ouder een muzikaal talent hebben dat u met de kinderen wilt delen, geef dit dan aan bij de leerkracht van uw kind. Wij wensen iedereen een muzikaal project toe!

Personele wijzigingen

In de vorige weekbrief hebben we u al op de hoogte gebracht van een aantal personele wijzigingen. Voor de duidelijkheid hieronder de wijzigingen nogmaals op een rijtje. Er is een groot leraren tekort in Rotterdam op dit moment. Wij ondervinden hier ook de problemen van. Gelukkig hebben we de open plekken nog op kunnen vullen, maar het wordt steeds moeilijker.

Groep 1-2a         Juf Monique vertrekt, juf Rinia komt in haar plaats op maandag, dinsdag en woensdag

Groep 5               Juf Sabine is met zwangerschapsverlof, juf Frederique staat op dinsdag voor de groep

Groep 6               Juf Sabine is met zwangerschapsverlof, juf Lessy staat op donderdag voor de groep

Groep 7b            Juf Sabine is met zwangerschapsverlof, juf Suzanne staat op vrijdag voor de groep

Verder verwelkomen wij een nieuwe collega. Haar naam is Vanity Hanemaaijer. Vanity is een leerkracht in opleiding en gaat stage lopen in groep 8. Verder zal Vanity ondersteunende werkzaamheden in groep 3 doen.

Schooltandarts

De schooltandarts haalt deze periode de kinderen op voor de halfjaarlijkse controles. Wilt u ook dat uw kind gecontroleerd wordt door de tandarts en is dit niet gebeurd, dan kunt u dit doorgeven aan de leerkracht.

De praktijk waar de kinderen naar toe worden gebracht is:

JTV mondzorgvoorkids

Rusthoflaan 26 3034 XL Rotterdam

Telefoon: 0102140733

Traktatie wedstrijd

We hadden de afgelopen periode heel veel leuke en gezonde traktaties. Meester Marvin, de voorzitter van de traktatiewedstrijd jury, heeft twee winnaars gekozen. De periode liep vanaf de zomervakantie tot de kerstvakantie. Het was ontzettend moeilijk om de winnaars te kiezen tussen alle leuke traktaties. Alle deelnemers hebben uiteraard een prijsje gekregen.

De winnaars zijn:

Hajar uit groep 4 met haar geweldig feestelijke en gezonde creatie.

Rayan uit groep 1/2b met zijn groente uiltje

Trots

Ieder jaar vergelijkt RTL nieuws de basisscholen in Nederland met elkaar en geeft iedere school een rapportcijfer naar aanleiding van de CITO eindtoets en de gegevens van de onderwijsinspectie. Met trots delen wij u mede dat wij ook dit jaar een hoog rapportcijfer hebben gekregen. De Stephanusschool wordt beoordeeld met een 8,5. Dit betekent dat wij een van de best presterende scholen van Rotterdam en Nederland zijn. Een groot compliment voor alle leerkrachten en medewerkers, die iedere dag keihard werken om het beste uit ieder kind te halen!

Schoolgeld

Gelukkig hebben al veel mensen de ouderbijdrage van dit schooljaar betaald, maar helaas nog niet iedereen. De ouderbijdrage bedraagt €45,00 per kind per schooljaar en kan contant betaald worden bij de directie, of overgemaakt worden naar: NL15INGB0654087822  

Agenda

Maandag            15-01                   8.30-9.00           Koffieochtend met Ludie in de ouderkamer; Start Projectweken ‘’Alles heeft een ritme’’

Donderdag         18-01                   17.00 uur            MR vergadering

Vrijdag                 26-01                 14.45 uur            Concert als afsluiting van het project, alle ouders zijn welkom       

Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl