Weekbrief 19 (19 januari 2018)

Weekbrief 19 (19 januari 2018)

Vrijdag 19 januari 2018

Nieuws van de peuterschool

Deze week is Jay S. begonnen in de groene groep. Wij hopen dat hij het snel naar zijn zin heeft.

Wij hebben deze week kleding gewassen, gestreken en gepast. De kinderen weten goed voor wie de kleren bedoeld zijn. Voor Puk, de pop, de kinderen of voor grote mensen.

Nog even belangrijke data van de komende ouder-kind activiteiten

  • donderdag 25 januari voorleesontbijt voor de ochtend groepen en een voorleeslunch voor de middag groep
  • 2 februari sluiten de groepen van Juf Assiya en juf Wilma in de ochtend en de middag het thema af met een spectaculaire modeshow
  • 15 februari organiseert de groep van Juf Imke en juf Petra ter afsluiting van het thema een spectaculaire modeshow.
  • vrijdag 26 januari geven de kinderen van de basisschool een groot concert in de speelzaal. U bent van harte uitgenodigd vanaf 14.45 uur in de speelzaal.

De uitnodiging voor de modeshow krijgt u binnenkort.

Project ‘Alles heeft een ritme’

U heeft het vast al wel gezien en gehoord. De hele school is in de ban van muziek! Het muziekproject is in volle gang. We hebben de volgende doelen voor onszelf gesteld voor deze twee weken:

  • De leerling kan een muziekinstrument bespelen en diverse onderdelen van het muziekinstrument benoemen. (percussive, slagwerk, trombone).
  • De leerling kan maat en tempo van muziek in beweging weergeven.
  • De leerling kan gericht luisteren naar muziek uit verschillende tijden, stijlen en culturen.
  • De leerling kan een bestaande compositie uitvoeren en presenteren aan anderen.
  • De leerling kan de namen benoemen van pop- en klassieke muziekinstrumenten.

Vanaf maandag krijgen alle klassen muzieklessen van MrPBone. In iedere groep wordt er toegewerkt naar een echt concert. Vrijdag 26 januari gaan de kinderen dit concert geven. Natuurlijk willen wij heel veel publiek. Komt u vrijdag ook naar ons kijken en luisteren? We beloven dat het echt een spektakel wordt. U bent vanaf 14.45 uur van harte uitgenodigd in de speelzaal.

Lekker Fit certificaat voor groep 1-2

Wij zijn al een aantal jaren Lekker Fit! school. Dit richtte zich vooral op de groepen 3 t/m 8. Het afgelopen jaar hebben de leerkrachten van de groepen 1-2 een speciale opleiding en lessen gevolgd, zodat we nu ook een Lekker Fit! school voor de groepen 1-2 zijn. We krijgen vanuit de gemeente Rotterdam hiervoor een speciaal certificaat uitgereikt. Dinsdagochtend is het zover, dan vindt deze feestelijke uitreiking plaats. Alle leerkrachten, kinderen en ouders van de groepen 1-2 zijn om 8.30 uur uitgenodigd in de gymzaal. Komt u ook?

Agenda

Maandag              22-01                   9.00 uur                Koffieochtend met Ludie in de ouderkamer,Vervolg Projectweken ‘’Alles heeft een ritme’’, start muzieklessen Mr PBone

Dinsdag                23-01                   8.30-9.00             Uitreiking Lekker Fit! certificaat voor de groepen 1-2 in de gymzaal

Vrijdag                 26-01                   14.45 uur             Concert als afsluiting van het project, alle ouders zijn welkom        

 

Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl