Weekbrief 20 (26 januari 2018)

Weekbrief 20 (26 januari 2018)

Vrijdag 26 januari 2018

Nieuws van de peuterschool

Het gebeurt steeds vaker dat er kinderen te laat gebracht en/of opgehaald worden. Het is erg storend als er tijdens de dagopening constant kinderen binnenkomen. Dus hierbij nog een keer onze tijden.

In de ochtend brengen tussen 8.30 – 8.45 uur. Ophalen tussen 11.15 – 11.30 uur.

In de middag brengen tussen 12.30 – 12.45 uur. Ophalen tussen 15.15 – 15.30 uur.

Wij starten om 8.45 / 12.45  uur in de kring met de dagopening, dan moeten alle kinderen aanwezig zijn. Om 11.30  / 15.30 uur moeten alle kinderen echt opgehaald zijn. Wij hopen op uw medewerking.

Dit was de laatste week voor juf Imke, zij gaat binnen De Rotterdamse peuterschool op een andere locatie werken. Wij vinden het allemaal erg jammer, maar wensen haar heel veel plezier op de andere peuterschool. Op dit moment wordt er nog hard gezocht naar vervanging.

Project ‘Alles heeft een ritme’

De afgelopen twee weken hebben in het teken gestaan van het muziekproject. De kinderen hebben gezongen, verschillende soorten muziek gehoord, gedanst, instrumenten bespeeld en hard geoefend voor het concert van vanmiddag. Alle klassen hebben een aantal muzieklessen van MrPBone gehad en hier konden wij vanmiddag met z’n allen van genieten. Wat een spektakel en wat een muzikale kanjers hebben wij op school zeg! Het was een heus concert! Erg leuk dat er zoveel ouders waren om naar ons schoolorkest te komen kijken. Kijk op onze facebookpagina voor nog meer foto’s en filmpjes.

Nationale voorleesdagen

Volgende week staan de nationale voorleesdagen centraal in de school. Het belang van voorlezen wordt tijdens deze dagen nog eens extra benadrukt. Alle kinderen vinden het fijn om voorgelezen te worden, jong of oud, en daarbij is het erg goed voor de taal- en woordenschatontwikkeling.

De kinderen uit de bovenbouw zullen aan de kinderen uit de onderbouw gaan voorlezen. Bij de peuters en kleuters komt er iemand van de bibliotheek in de klas voorlezen. In de andere groepen zullen andere activiteiten omtrent voorlezen plaatsvinden.

Agenda

Maandag              22-01                   9.00 uur                Koffieochtend met Ludie in de ouderkamer, Start Nationale Voorleesdagen

Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl