Weekbrief 23 (23 februari 2018)

Weekbrief 23 (23 februari 2018)

Vrijdag 23 februari 2018

We hebben voorjaarsvakantie van maandag 26 februari tot en met vrijdag 2 maart. Alle kinderen zijn vrij van school en vrij van de peuterspeelzaal. Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie toe. Het wordt heel koud, dus schaatsen uit de kast en warm aankleden! Veel plezier!

Nieuws van de peuterschool

Wij zijn al twee weken bezig met het thema “Ik en mijn familie”.

Deze week was alweer de laatste week van het thema “ik en mijn familie”. We hebben het thema afgesloten met een ouder- kindactiviteit, daar hebben de ouders samen met hun kind een mooi fotolijstje gemaakt. De peuters hebben weer veel geleerd tijdens dit thema, ze kunnen al heel goed benoemen wie ze zijn: een meisje of een jongen. Ze kennen het verschil tussen een baby, een kind en een volwassene en weten wat huisdieren zijn. Na de voorjaarsvakantie beginnen we met het thema lente/ boerderij.

Een tijdje geleden hadden wij wachtlijsten voor de peuterschool. Die zijn er gelukkig niet meer, kortom er is genoeg plek op de peuterschool. Als u iemand kent of zelf uw kind wil inschrijven bij ons, dan kan dat, zonder lange wachtlijsten.

De schoolfotograaf

Op maandag 12 maart komt de schoolfotograaf weer bij ons op school.Er zullen portret -en groepsfoto’s worden gemaakt.We hebben dit jaar gekozen voor een grijs/bruine 'betonlook' achtergrond.  

Bij mooi weer, worden de groepsfoto's buiten gemaakt. 

U kunt een pakket (portret -en groepsfoto) aanschaffen voor €10,00.

Als de foto's binnen zijn, kunt u het pakket komen ophalen en afrekenen bij de leerkracht(en) van uw kind. Graag gepast betalen!

Ook is het mogelijk om een broer/zus foto te laten maken, met de broers en zussen die bij ons op school zitten.

Wilt u via het strookje aangeven of u gebruik wilt maken van de broer/zus foto?

Dit strookje kan na de vakantie worden ingeleverd bij de leerkracht van uw oudste kind. Als u van al uw kinderen een pakket koopt, dan krijgt u de broer/zus foto er gratis bij!

Terugblik studiedag

Vorige week maandag hebben de meesters en juffen een hele leerzame studiedag gehad. In de ochtend hebben we een workshop gehad over groepsvorming en coöperatieve werkvormen. Hier zijn de leerkrachten de volgende dag meteen mee aan de slag gegaan in de groepen.

In de middag kwam er een GZ-psycholoog ons iets vertellen over hoe het brein werkt bij kinderen met een trauma. Dit was vooral veel theorie, waar we met z’n allen veel van hebben opgestoken.

Aanpak pestgedrag en omgaan met elkaar

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen zich veilig voelen op school. Na de voorjaarsvakantie gaan wij extra aandacht besteden aan de omgang met elkaar in de groepen en tijdens het buitenspelen. De regel: we houden onze handen bij onszelf, wordt aangeboden aan de kinderen. Daarnaast gaan wij extra aandacht besteden, hoe conflicten op een vriendelijke manier kunnen worden opgelost.

Wanneer kinderen zich niet aan deze regel houden, zullen wij ten alle tijden u als ouder op de hoogte brengen. U wordt dan gevraagd voor een gesprek op school.  Het veelvuldig overtreden van deze regel zal consequenties hebben.

Wij gaan ervan uit dat iedere ouder onze aanpak ondersteunt. Met elkaar gaan we ervoor zorgen dat alle kinderen zich fijn en veilig voelen bij ons op school!

Bibliotheekactiviteit groep 8

Groep 8 heeft vandaag een bibliotheek activiteit gehad. Boeken VS internet en wij zijn erachter gekomen dat internet niet altijd de juiste informatie overbrengt of betrouwbaar is en dat je de informatie vaak sneller vindt met een boek dan met het internet.

Agenda

Maandag            26-02    t/m        02-03    Voorjaarsvakantie; alle kinderen zijn vrij.

Maandag            05-03                  8.30       Koffieochtend in de ouderkamer

Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl