Weekbrief 25 (16 maart 2018)

Weekbrief 25 (16 maart 2018)

Vrijdag 16 maart 2018

Nieuws van de peuterschool

De tweede week van het thema boerderij is alweer voorbij. De peuters hebben veel geleerd. Deze week stonden de boerderijdieren centraal. De peuters hebben geleerd waar de melk, eieren en het meel vandaan komen. Deze ingrediënten hadden we ook nodig om pannenkoeken te bakken. Donderdag 15 maart hebben de peuters van Laura en Petra pannenkoeken gebakken en vrijdag 16 maart hebben de peuters van Wilma en Assiya pannenkoeken gebakken. Wat hebben we gesmuld van de heerlijke pannenkoeken!

Donderdag 29 maart vieren we het paasfeest, dit doen we met een gezellig paasontbijt/ lunch. We zouden het fijn vinden als iedereen iets lekkers meeneemt uit zijn eigen cultuur. Op de deur hangt een paasei daar kunt u opschrijven wat u wilt maken.

Rapportgesprekken

Deze week hebben de rapportgesprekken plaatsgevonden. We hopen dat u allen tevreden en trots bent op het rapport van uw zoon of dochter. Wij willen u danken voor de prettige gesprekken en de betrokkenheid. Natuurlijk bent u buiten de rapportgesprekken om, ook altijd na schooltijd welkom om in gesprek te gaan met de leerkracht.

Certificering ‘’Lekker Fit’’ kleuters

Afgelopen dinsdag hebben wij het certificaat ‘’Lekker Fit!” voor kleuters gekregen. Dit betekent dat wij voldoen aan de normen die daarvoor worden gesteld vanuit de gemeente. Er is een leerlijn bewegingsonderwijs in de onderbouw ontwikkeld, de kinderen krijgen gymles van zowel de vakdocent als hun eigen leerkracht en in de groepen wordt gezonde voeding ter sprake gebracht  en gepromoot. U werkt er ook aan mee doordat u uw kind iedere dag een stuk fruit en een gezonde lunch meegeeft. Wij stellen dit erg op prijs. Wij zijn trots op onze gezonde school!

Boomfeestdag

Heeft u het gezien? Wij hebben de landelijke krant gehaald! www.ad.nl/rotterdam/scholieren-maken-rotterdam-groener-met-124-bomen~a1cfe439.  Eergisteren werd voor het 61e jaar de nationale boomplantfeestdag georganiseerd en wij mochten voor Rotterdam de aftrap daarvoor geven. De kinderen van de groepen 6 en 7 hebben in de Loderstraat bomen geplant en daarmee hard gewerkt om onze wijk nog groener te maken. Vooraf hebben zij in de groep een les gehad over dit onderwerp. Het was een groot succes, we hopen dat we met iedereen in Schiebroek-Zuid lang mogen genieten van deze bomen. Op onze facebook pagina vindt u de foto’s.

Kangoeroe reken  en wiskunde wedstrijd

Donderdag was het weer zover, de wereldwijde wiskunde Kangoeroewedstrijd. Er hebben dit jaar 26 rekenkanjers van de Stephanusschool meegedaan, waarvan 9 kinderen in een duo. Er zaten weer hele lastige vragen bij, maar de kinderen hebben zich er goed doorheen geslagen. Binnenkort krijgen we de uitslag, natuurlijk houden we u op de hoogte.

Agenda

Maandag            19-03                   8.30       Koffieochtend in de ouderkamer                                      

Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl