Weekbrief 28 (6 april 2018)

Weekbrief 28 (6 april 2018)

Vrijdag 6 april 2018

Reminder schoolfoto’s

Nog niet alle schoolfoto’s zijn opgehaald. Komt u ze nog bekijken en kopen? Binnenkort gaan de foto’s die niet verkocht zijn terug naar de fotograaf

Nieuws van de peuterschool

Dunya is deze week gestart bij ons op de peuterschool. Welkom en we hopen dat je een fijne tijd bij ons tegemoet gaat. Het paasontbijt/ lunch was erg geslaagd vorige week. Wij willen alle ouders bedanken voor al het lekkers dat jullie hebben meegebracht.

Juf Wilma is gestart met een cursus gebarentaal. Dat wil ze nu ook introduceren bij de peuters, met als doel dat de niet Nederlandstalige kinderen het beter kunnen volgen en de woorden makkelijk kunnen associëren.  Als de kinderen thuis komen met gebaren dan weten jullie dat ze dat hier hebben geleerd.

Lekker Fit! week

Volgende week start de Lekker FIT! week weer. Het is een week bomvol sportieve activiteiten en aandacht voor gezond eten. Zo krijgen bijvoorbeeld de groepen 7 en 8 een clinic spinning, de groepen 6 en 8 hebben een activiteit in de natuur en voor een aantal groepen is er een activiteit bij Ravottuh.

Ook voor de ouders hebben wij een bijeenkomst over gezond eten en gezonde keuzes maken. Deze workshop is donderdag 12 april in de ouderkamer van 08.30 – 10.00 uur en wordt gegeven door de diëtiste. Er zal veel verteld worden over suikerhoudende drankjes. Dit komt ook terug in de klas waar de groepen een wedstrijd voor hebben.

Met elkaar kunnen wij volgende week extra goed laten zien wat voor sportieve school de Stephanusschool is. 

Veldvoetbal

Op woensdag 28 maart en 4 april hebben de jongens en meisjes uit de groepen 5 t/m 8 de voorrondes gevoetbald van het veldvoetbal toernooi. Ze hebben met elkaar hard gestreden. De jongens van team 1 uit groep 5/6 zijn door naar de halve finale, die plaats vindt op woensdag 18 april. Helaas zijn de andere teams niet door naar de halve finale.

Nieuwe kinderen op de Stephanusschool

We hebben deze week weer twee nieuwe jongens gekregen op school. Het zijn Haydara en Yazan. Haydara zit in groep 1-2a bij juf Rinia en juf Chantal en Yazan is begonnen bij juf Mariska. Welkom mannen, we hopen dat jullie het snel helemaal leuk hebben bij ons!

Kids runs

Morgen is het zover! Dan gaan de kinderen uit de groepen 7 en 8, die zich hebben opgegeven, meelopen met de NN kids runs. De volgende kinderen doen morgen mee: Mertcan, Ilyas, Marouane, Nabil, Forryva, Chioma, Benjamin, Damian, Oussama, Yassin en Mohammed. De kinderen starten om 14.45 uur met hun sportieve uitdaging op het echte Rotterdam Marathon parcours. Succes kanjers, we zijn nu al trots op jullie!

Uitslagen Mini final

De uitslagen van de Mini Final zijn bekend. De volgende teams zijn door naar de Final: Handbal meisjes groep 5/6, handbal jongens groep 5/6, floorbal jongens groep 5/6, handbal jongens groep 7/8, handbal meisjes groep 7/8 en Rayane met sprinten.

De Mini Final was de voorronde voor de grote Final op donderdag 28 juni 2018 in Ahoy. De Final is hét sporttoernooi waar basisscholen uit heel Rotterdam het sportief tegen elkaar op kunnen  nemen.  

Schoolfonds

Ondanks vele herinneringen is het schoolfonds voor een aantal kinderen nog niet betaald. We willen u dringend verzoeken dit te doen. Volgende maand gaan we op schoolreis, dan moet het schoolgeld voor alle kinderen betaald zijn. 

De kinderen van de groepen 7 en 8 gaan 28, 29 en 30 mei op werkweek. Deze werkweek is verplicht voor alle kinderen en kost € 55,- per kind. Denkt u eraan dit te betalen?

Terugblik studiedag

Afgelopen dinsdag hebben de leerkrachten weer een inspirerende studiedag gehad. In de ochtend heeft iedere leerkracht van zijn of haar groep een presentatie gegeven over de behaalde resultaten op de midden toets van de Cito. Wat waren de verwachtingen, zijn deze uitgekomen, wat is er gedaan in de groep om dit resultaat te behalen en wat zijn de plannen voor de volgende periode? Al deze vragen zijn aan bod gekomen in de presentaties. Na de lunch hebben we gebrainstormd over de inhoud van het rapport. Binnenkort willen we ook graag de mening van de kinderen en u als ouder horen over rapporten. Wilt u met ons meedenken, dan kunt u zich aanmelden hiervoor bij Astrid of Irma. 

Agenda

Maandag                           09-04    8.30 uur             Warming up op blauwe plein, start Lekker Fit! week

Koffieochtend in de ouderkamer met Ludie

Dinsdag                             10-04                                  Spinning les groepen 7 en 8

Woensdag                         11-04                                  Ravottuh activiteit voor de groepen 4 en 5

Donderdag                        12-04    8.30 uur              Ouderworkshop met de diëtiste

Groepen 6 en 8 op excursie naar Brienenoordeiland

Vrijdag                                13-04                                  Afsluiting Lekker Fit! week met 5 kamp voor alle groepen

Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl