Weekbrief 30 (20 april 2018)

Weekbrief 30 (20 april 2018)

Vrijdag 20 april 2018

Let op: Vrijdag 27 april t/m vrijdag 11 mei is het meivakantie. Alle kinderen van de basisschool en de peuterschool zijn dan vrij.

Allerlaatste week voor de schoolfoto’s

Donderdag 26 april gaan de foto’s die niet verkocht zijn, terug naar de fotograaf. Volgende week woensdag is dus de laatste kans om de foto’s te kopen!

Nieuws van de peuterschool

Dunya en Yousra zijn deze week gestart op de peuterschool. Welkom en we hopen dat jullie een leuke tijd tegemoet gaan. De laatste tijd zijn er veel jarigen. Wij zien steeds meer traktaties met snoep. Wij willen u vragen te denken aan gezonde traktaties, zoals fruit, groente, kaas etc. Assiya en Wilma volgen een cursus gezonde leefstijl, als u hierover vragen heeft, dan beantwoorden zij die graag.

Dinsdag 24 april gaan we met alle 3 de groepen naar de kinderboerderij. We vertrekken om 12.45 uur vanuit de peuterspeelzaal richting de kinderboerderij. Om 15.00 uur vertrekken wij weer richting school.

Een tijdje geleden hadden wij wachtlijsten voor de peuterschool. Met de ingang van de harmonisatiewet zijn die er niet meer. Er is dus nog plaats. Als u iemand kent of zelf uw kind wil inschrijven bij ons, dan kan dat, zonder lange wachtlijsten.

Volgende week vrijdag 27 april begint de meivakantie tot maandag 14 mei dan zijn de peuters weer van harte welkom. Wij wensen jullie een fijne vakantie.

Veldvoetbal

Woensdag hebben de jongens van groep 5/6 de halve finale veldvoetbal gespeeld. Zij hebben 1 wedstrijd gelijk gespeeld en daarna alle wedstrijden gewonnen. De kanjers zijn dus door naar de finale!! We zijn echt heel trots, want het is 9 jaar geleden dat de Stephanusschool voor het laatst in de finale stond. Wat een prestatie voor het team en trainers meester Gio en meester Marvin! Zet m op boys, op naar de beker!

Koningsspelen

Volgende week vrijdag is het Koningsdag, maar vandaag hebben we de landelijke Koningsspelen gevierd op school. Het weer was fantastisch, alles was mooi versierd en wat waren er weer veel kinderen in het oranje! Bedankt ouders, leuk dat jullie zo betrokken zijn.

Het was de hele dag een heerlijk kinderfeest. Speciaal dank aan iedereen die ons geholpen heeft. Dock, Tos, het Albeda college en de vele ouders die er waren om de groepjes te begeleiden. Een  koninklijke dag om niet te vergeten!

Schoolreisje

Donderdag 17 mei gaan de groepen 1 t/m groep 6 op schoolreisje. Per groep hebben we ouders nodig om de groepjes te begeleiden. Als u graag mee wilt op schoolreis, dan kunt u dit doorgeven aan de leerkracht. Natuurlijk kunnen er maar een beperkt aantal begeleiders mee. De leerkracht bepaalt uiteindelijk wie er mee gaan. De ouders die eerder geholpen hebben op school, hebben voorrang.

Verschoningen bij de kleuters

We hebben het al vaker gemeld in de weekbrief, maar in de groepen 1-2 hebben we een groot tekort aan kleding als verschoning voor bv broekplassen. Als eerste willen we u dringend vragen de kleding van school weer terug te geven aan de juf. Verder lijkt het ons raadzaam, dat iedere kleuter een eigen verschoning in zijn of haar tas heeft (zeker wanneer uw zoon of dochter vaker een ongelukje heeft). Dit voorkomt dat we uw kind geen droge kleding kunnen geven.

Ouder-kind activiteit, geef u nu op!

We hebben voor u en uw kind(eren) een superleuke activiteit georganiseerd. De ouders die zich snel inschrijven kunnen samen met hun kind(eren) gratis mee naar het eiland van Tiengemeten. We verwachten dat de inschrijvingen snel gaan, dus zorg dat u er snel bij bent, want VOL=VOL. Een inschrijving bestaat uit 1 volwassene (begeleider moet ouder zijn dan 18 jaar) en 1 of meerdere kinderen die minimaal 7 jaar zijn.

Wat kunt u verwachten?

Na een geweldige struintocht met de boswachter, die alles weet over planten en dieren op het eiland, gaan de kinderen ‘’helemaal los’’ op het hele grote natuurspeelterrein. Hutten en vlotten bouwen, klimmen en klauteren, ravotten en verstoppertje spelen op een van de vele eilandjes die de speelnatuur rijk is. De modderglijbaan is bij de meeste kinderen wel het meest favoriet.

De kinderen krijgen vandaag een brief mee met een strookje. Lever dit strookje UITERLIJK woensdag 18 mei in bij de juf of meester. Bij teveel inschrijvingen komt u op de wachtlijst.

Citotoetsen

Zoals u in de vorige weekbrief hebt kunnen lezen, hebben de groepen 8 deze week de eindcito gemaakt. Zij hebben 3 dagen lang heel intensief en hard gewerkt.  We hebben vertrouwen in een goed resultaat. De kinderen van de groepen 7 zijn deze week begonnen met de entreetoetsen. Zij gaan volgende week hier nog mee door.

Agenda

Maandag                           23-04    8.30 uur             Koffieochtend in de ouderkamer met Ludie

Woensdag                         25-04                                  Laatste dag kopen foto’s schoolfotograaf

Vrijdag                               27-04                                  Koningsdag, alle kinderen zijn vrij van school     

Maandag                          30-04                                  t/m vrijdag 11 mei vakantie

 

Donderdag                        17-05                                  Schoolreisje groepen 1 t/m 6, denkt u eraan dat het schoolgeld                                                                                   betaald is?

Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl