Weekbrief 33 (1 juni 2018)

Weekbrief 33 (1 juni 2018)

Zondag 3 juni 2018

Nieuws van de peuterschool

Dit is alweer de derde week dat we bezig zijn met het thema ‘’eet smakelijk’’. De kinderen hebben veel geleerd rondom dit thema. Deze week ging het over lekker en vies. De kinderen konden bepaalde dingen proeven en aangeven of ze het lekker of vies vinden. We hebben boodschappenlijstjes gemaakt en de huishoek is ingericht als winkel.

Maandag 28 mei zijn de kinderen op de foto geweest. Er zijn ook foto’s gemaakt met broertjes en zusjes en ook foto’s van zusjes of broertjes individueel op aanvraag van ouders. Wij willen u erop attenderen, dat foto’s die zijn gemaakt op aanvraag van ouders, verplicht zijn om te kopen.

De afgelopen week was het erg warm. We hebben gemerkt dat veel kinderen niet ingesmeerd zijn met zonnebrandcrème. Wilt u bij warm weer de kinderen goed insmeren met een hoge beschermingsfactor?

In de groep van Laura en Petra is Siraj deze week begonnen. Welkom en we wensen hem een fijne tijd op de peuterschool.

Ochtend in de ouderkamer

Ludie is maandag afwezig, maar we willen de ochtend in de ouderkamer toch graag door laten gaan. Juf Astrid en juf Irma zijn vanaf 8.25 uur in de ouderkamer. U bent van harte welkom om gezellig langs te komen en voor degene die dat willen staat er koffie klaar.

Terugblik ouder en kind activiteit op het natuureiland Tiengemeten

Vorige week hadden we een zeer geslaagde middag op het eiland Tiengemeten. Om 12.00 uur zaten we in de bus met alle ouders en kinderen onderweg naar het eiland Tiengemeten. Na een boottocht van 10 minuten kwamen we aan op het eiland. Na een struintocht met vrijwilliger Kees, die alles wist over de planten en dieren op het eiland, zijn de kinderen ‘’helemaal los’’ gegaan op het grote natuurspeelterrein. Ze konden hutten en vlotten bouwen, klimmen en klauteren, ravotten en verstoppertje spelen op een van de vele eilandjes die natuurspeeltuin rijk is. Het spelen in het water en de modderglijbaan was bij de meeste kinderen wel favoriet.

Het was een fijne middag, alle ouders en kinderen hebben genoten!

Terugblik werkweek groepen 7 en 8

De kinderen van de groepen 7 en 8 hebben drie hele fijne dagen gehad in Huizen. Zij hebben bosspellen gedaan, gezwommen in het meer en veel sportieve en gezellige dingen gedaan. De sfeer was goed, ondanks het laat naar bed gaan, maar dat hoort natuurlijk ook bij een kamp. Volgend schooljaar gaan we weer met de groepen 7 en 8 op kamp. Dan gaan we naar een kamphuis in Oostvoorne.

Toestemmingsformulier nieuwe privacy wet

U heeft deze week een formulier gekregen waar u kunt aangeven of u toestemming geeft voor het gebruik van foto’s en video’s van uw zoon of dochter. Dit formulier heeft te maken met de nieuwe regels rondom de privacy. Wilt u deze week de formulieren invullen en aan ons teruggeven?

Gast in de klas, ouders kijken mee in de klas

Maandag start ons project Gast in de klas. In iedere groep hebben ouders afspraken gemaakt om een les in de groep bij te wonen. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat u als ouder betrokken bent bij het onderwijs van uw kind en we waarderen het zeer dat u wilt komen kijken. We gaan ervan uit dat het een mooie week wordt. Heeft u het briefje nog niet ingeleverd dan kunt u aan de leerkracht vragen of er nog een plekje vrij is. 

Agenda

Maandag                           04-06                   8.30 uur              Ludie is afwezig, inloopochtend met Astrid en Irma

Start ‘Gast in de klas’’. Deze week zijn de ouders welkom op school

 

Maandag                           18-06                      Studiedag, alle kinderen zijn vrij van school

Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl