Weekbrief 3 (14 september 2018)

Weekbrief 3 (14 september 2018)

Vrijdag 14 september 2018

Let op: dinsdag 18 september zijn alle kinderen vrij van school. De Rotterdamse Vereniging voor Katholiek onderwijs viert haar 145 jarig bestaan. Alle katholieke basisscholen van Rotterdam zijn dicht. 

Nieuws van de peuterschool

Dit was alweer de derde week van het thema ‘’welkom Puk’’. Ook deze week stond het opruimen van de hoeken centraal. Wij willen graag de huishoek veel gezelliger maken en daar hebben wij uw hulp bij nodig. Heeft u thuis wat oude spulletjes (niet breekbaar) liggen, dan zijn ze bij ons van harte welkom. Dinsdag 18 september is de basisschool gesloten, de peuterschool is gewoon open, maar dan alleen in de ochtend. Alle groepen worden verzet naar de ochtend. In de middag is er geen school. Donderdag 20 september organiseren we onze eerste ouder- kind activiteit voor dit schooljaar, wij hopen op een hoge opkomst.

Terugblik ouderinformatiemiddag

Gisteren hebben we de ouderinformatiemiddag gehouden. Alle kinderen hebben hun vader en of hun moeder mee naar school genomen om hen kennis te laten maken met de nieuwe leerkrachten en de nieuwe klas. Het was een fijne middag. De kinderen ontpopten zich als ware meesters en juffen om hun ouders uitleg te geven over het onderwijs en de werkwijze op school. Wat fijn dat u erbij was! Wij ontvangen graag feedback over deze middag. Heeft u opmerkingen voor ons, of goede ideeën voor volgend jaar, dan horen wij deze graag! 

Schoolgidsen en kalender

Tijdens de informatiemiddag zijn de schoolgidsen, tevens schoolkalender uitgedeeld. Ieder gezin krijgt een exemplaar. Heeft u de schoolgids nog niet ontvangen dan kunt u deze vragen bij de groepsleerkracht. 

Reminder koffieochtend 17 september a.s.

Aanstaande maandag hebben we een speciale koffieochtend in de ouderkamer georganiseerd, waarin alle mensen die binnen en buiten de school werken aan de speciale zorg voor kinderen zich voorstellen. Ook wordt er uitleg gegeven wat de mogelijkheden zijn en wie waar verantwoordelijk voor is.

Afscheid juf Margreet

Juf Margreet White onze intern begeleider, heeft vlak voor de zomervakantie een baan gevonden dichter bij huis. Zij is het nieuwe schooljaar direct op haar nieuwe school begonnen. Gelukkig hebben wij een nieuwe ervaren intern begeleider gevonden. Haar naam is Bregtje Bunt. Zij heeft jaren in het regulier en speciaal basisonderwijs gewerkt en is schoolcontactpersoon geweest bij PPO. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de IB van de bovenbouw bij haar in hele goede handen is.   

Agenda

Maandag    17-09     8.30 uur    Koffieochtend met betrokkenen uit de wijk en school

Dinsdag    18-09      Jubileum RVKO alle kinderen zijn vrij van school          

Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl