Weekbrief 5 (29 september 2018)

Weekbrief 5 (29 september 2018)

Maandag 1 oktober 2018

Nieuws van de peuterschool

Deze week zijn we begonnen met het thema ‘’Knuffels’’. We hebben een leuke snoezelhoek gemaakt samen met de kinderen, waar zij met de knuffels kunnen spelen. De kinderen mogen vanaf maandag een eigen knuffel meenemen voor in de snoezelhoek.

Een vriendelijk verzoek

Rond drie uur wordt er veelvuldig door ouders naar school gebeld met een verzoek een boodschap door te geven aan een kind wat betreft het naar huis gaan. Wij vragen u vriendelijk alleen naar school te bellen met boodschappen voor uw kind als er een calamiteit is. U kunt in de ochtend thuis duidelijk met uw kind afspreken door wie het wordt opgehaald, of waar hij of zij naar toe mag na schooltijd. Dit scheelt een hoop loopwerk en kostbare tijd van de conciërge en de leerkrachten. Bedankt voor uw medewerking!

Reminder Spelen met je kind

Heeft u zich al opgegeven voor onze nieuwe ouder kind activiteit ‘’spelen met je kind’’? Woensdag 3 oktober start deze activiteit op de Stephanusschool en het wordt gegeven door Ludie Koot. U kunt haar bellen om u op te geven voor deze training. Haar telefoonnummer is: 0640825961   

Ouderbijeenkomst over tand- en mondverzorging in de ouderkamer

Maandag 1 oktober a.s. komt er een gastspreker van de schooltandarts bij ons in de ouderkamer. De kinderen zijn deze periode gecontroleerd door de tandarts en er waren best veel kinderen met gaatjes. Graag komt de tandartsassistente advies geven hoe u het beste kunt zorgen voor het gebit van uw kinderen. Hoe moet er worden gepoetst, hoe kunt u uw kind motiveren om te poetsen en waar moet op gelet worden. Dit komt allemaal aan bod. Natuurlijk mag u ook zelf vragen stellen. De bijeenkomst begint om 8.30 uur. Bent u er ook bij?

Kinderboekenweek 2018

Het is bijna zover! De Kinderboekenweek 2018 staat voor de deur. Het thema is: Kom erbij!! (vriendschap). Van 3 t/m 14 oktober 2018 staat elke dag in het teken van lezen.

Als kinderen lezen, kunnen wij hier zoveel mee bereiken!

In een notendop:

  • Het vergroot de woordenschat van de leerlingen (15 minuten lezen per dag = 1000 nieuwe woorden per jaar!).
  • De spellingresultaten gaan omhoog (als jij een woord al heel vaak hebt gelezen, dan zie jij voor je hoe je het moet opschrijven).
  • Het prikkelt de fantasie van de leerlingen.
  • Het vergroot het empathisch vermogen van de leerlingen. Zij kunnen zich herkennen in situaties die zij lezen en zich hierdoor beter verplaatsen in een ander.

Het doel van de Kinderboekenweek is dan ook: kinderen stimuleren om te lezen en het leesplezier van kinderen bevorderen. Op 3 oktober vindt de opening plaats. De groepen 3 t/m 6 krijgen deze dag een workshop, gegeven door auteur Sanne de Bakker. Sanne de Bakker heeft veel kinderboeken geschreven en heeft voor elke groep een speciaal programma. Vrijdag 12 oktober sluiten we de Boekenweek af met een Boekenbal. De ouders van de groepen 1 t/m 4 zijn van 13.00 uur tot 13.20 uur van harte welkom om de Kinderboekenweek samen met ons op een feestelijke manier af te sluiten. De groepen 5 t/m 8 zijn van 13.45 uur tot 14.15 uur aan de beurt. Leuk als u er ook bij bent!

Agenda

Maandag    01-10     8.30 uur             Koffieochtend met tandverzorging als thema

Woensdag  03-10     8.30 uur             Activiteit ‘’Spelen met je kind’’ voor ouders

                                                        Start Kinderboekenweek

Vrijdag      12-10    13.00 uur             Boekenbal groep 1 t/m 4

                             13.45 uur             Boekenbal groep 5 t/m 8   

Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl