Nieuws
Weekbrief 19 (25 januari 2019)

Weekbrief 19 (25 januari 2019)

Maandag 28 januari 2019

Nieuws van de peuterschool

Dit was alweer het derde week van het thema ‘’Hatsjoe’’. De kinderen hebben veel geleerd tijdens dit thema. Ze weten hoe ze verbandjes moeten aanleggen, pleisters moeten plakken en hoe ze voor een zieke moeten zorgen.

Dinsdag ging het sneeuwen en oh, wat hadden wij een pret in de sneeuw! Het had van de kinderen veel langer mogen duren! Woensdag 23 januari zijn de voorleesdagen van start gegaan. Op donderdag hadden wij het voorleesontbijt en de opening van het zwerfboeken project. Meester Nico kwam bij ons voorlezen uit het boek Anna en de winter. Deze week is Jay bij ons begonnen, welkom en wij hopen dat je een leuke tijd bij ons op de peuterschool tegemoet gaat.

Cito toetsen

Deze periode worden er in de groepen 3 t/m 8 de middentoetsen van de Cito afgenomen.  Fijn als de kinderen op tijd naar bed gaan en uitgerust op school komen!

Basketbaltoernooi

Woensdagmiddag 30 januari is er een basketbaltoernooi in de Wilgenring. Kinderen van de groepen 7 en 8 konden zich hiervoor opgeven. Het toernooi begint om 13.30 uur en is om 16.00 uur afgelopen. We zoeken nog enthousiaste ouders die mee willen om een groepje te begeleiden. Geeft u het door aan meester Marvin of de leerkracht als u mee wilt?

Clinic Aikido voor de groepen 1-2

De kinderen van de groepen 1-2 hebben deze week en volgende week een Aikido clinic. Aikido is een Japanse krijgsdiscipline met een filosofische inslag. Samen betekenen de drie woorden ai, ki en do "de weg van samenbrengen van levensenergie" of "de weg van de harmonieuze geest", wat weer uitgelegd kan worden als 'zonder geweld'.  De clinics zijn bedoeld om de kinderen kennis te laten maken met deze sport. Er zit een Aikido vereniging in buurt waar de kinderen lid van kunnen worden als zij het een leuke sport vinden.

Clinic karate

Vandaag hebben de kinderen van de groepen 5 t/m 8 de laatste clinic karate gehad. De kinderen kunnen bij meester Marvin een proefles bij een vereniging in de buurt aanvragen als zij interesse hebben in deze sport. U kunt een mail sturen naar  ssvschiebroek@hotmail.com of een berichtje sturen naar 06-42857638.

Agenda

Maandag                            28-01                     8.30 uur             Koffieochtend in de ouderkamer   

Woensdag                          30-01                   13.30 uur             Basketbaltoernooi groepen 7 en 8               


Terug