Nieuws
Weekbrief vrijdag 15 maart 2019

Weekbrief vrijdag 15 maart 2019

Zaterdag 16 maart 2019

Nieuws van de Peuterspeelzaal

Deze week zijn wij verder gegaan met het thema ‘’boerderij/ lente’’. De kinderen kunnen goed benoemen welke dieren en hun jongen te vinden zijn op de kinderboerderij.

Afgelopen donderdag is de jeugdtandarts bij ons geweest om voorlichting te geven over tandverzorging. De kinderen hebben geleerd hoe en hoe vaak ze moeten poetsten. Je moet 2 keer per dag poetsen, in de ochtend mag je kind alleen poetsten en in de avond moeten de ouders helpen met poetsen. Wist u dat het naar bed gaan met een flesje melk heel slecht is voor de tanden? Er zitten allerlei suikers en zuren in, waar het gebit schade van ondervindt.

Nieuwe leerlingen op de Stephanusschool

Ook deze week hebben wij nieuwe kinderen op school. Shahada is begonnen in groep 1-2a van juf Monique en juf Frederique en D’Angely  heeft vandaag een dagje meegedraaid in groep 3a van juf Romy. Zij komt vanaf dinsdag iedere dag hier op school. Welkom Shahada en D’Angely. We hopen dat jullie snel helemaal gewend zijn bij ons!

Een beestenboel: projectweek 2019

U heeft het vast al gezien en gehoord! Van woensdag 13 t/m vrijdag 22 maart staat de Stephanusschool volledig in het teken van dieren. Dit is het thema van de projectweek en de kinderen zullen hier op allerlei manieren mee aan de slag gaan. Afgelopen woensdag was er een feestelijke opening en mochten de winnaars van de kleurplatenwedstrijd deelnemen aan een interessante workshop over de blindengeleide hond. Hiernaast gaan de kinderen naar Blijdorp, zijn er prijsvragen, komt de dierenambulance op bezoek en wordt er in elke groep gewerkt aan een klassenproject. De projecten worden op vrijdag 22 maart tentoongesteld in de speelzaal. Na schooltijd, vanaf 15.20 tot 16.00, zijn alle ouders welkom om met hun kind(eren) te gaan kijken naar de tentoonstelling. Het wordt één grote beestenboel!

Mini Final groepen 5 t/m 8

Donderdag is het weer zover, tijd voor de jaarlijkse Mini Final. Het sportevenement waarin alle kinderen uit de wijk op een sportieve wijze tegen elkaar strijden. De groepen 5 en 6 zijn in de ochtend aan de beurt en in de middag de kinderen van de groepen 7 en 8.

Alle kinderen van de groepen 5 en 6 verzamelen donderdag om 8.15 uur op het schoolplein. Zij worden met auto’s naar Hockey Club Rotterdam gebracht. Daar vindt de Mini Final plaats. Rond 12.00 uur is het ochtendprogramma afgelopen en lopen de kinderen terug naar school. Om 13.00 uur starten de wedstrijden voor de groepen 7 en 8. Zij lopen heen en

weer naar het sportveld. Let op: zij zijn rond 16.15 uur weer terug op school. Zoveel mogelijk kinderen krijgen sportkleding van school, maar het is raadzaam om de kinderen sportieve kleding aan te trekken. Gymschoenen zijn een must!

U bent van harte uitgenodigd om de kinderen aan te komen moedigen. Het adres is:     HCR Hockey Club        Hazelaarweg 2 Rotterdam

Terugblik schoolfotograaf

De fotograaf is dit schooljaar razendsnel. Alle schoolfoto's zijn al binnen! Ze zijn allemaal erg leuk geworden. Ook dit jaar kunt u de foto's kopen. Een pakketje bestaat uit een grote portretfoto, meerdere formaten pasfoto's en de groepsfoto. Dit pakketje kost 10 euro.  U kunt dit betalen bij juf Astrid of meester Paul. Zijn er broers/zussenfoto's gemaakt, dan kunt u deze ook halen bij juf Astrid of meester Paul. Wanneer u twee of meer individuele pakketjes afneemt, is de broer/zus foto gratis. Wilt u wachten tot u de kinderbijslag heeft? Geen probleem. De foto’s blijven een aantal weken bij ons op school. 

Inloopochtend groepen 1-2

Maandag bent u van harte welkom om van 8.25 uur tot 9.00 uur in de groepen 1-2 voor de inloopochtend. U kunt deze ochtend meedraaien in de groep en ervaren hoe de kinderen aan het werk zijn in onze kleutergroepen. Leuk als u er bent!

Excursie groepen 7 en 8 naar Landtong Rozenburg

Dinsdag 19 maart gaan de kinderen van de groepen 7 en 8 op excursie naar het natuurgebied Landtong Rozenburg. U krijgt bij deze weekbrief een aparte brief hiervoor mee. Denk aan kleding die vies en nat mag worden.

Kangoeroe reken- en wiskunde wedstrijd

Deze week is de wereldwijde Kangoeroe reken- en wiskunde wedstrijd. Wij doen hier ieder jaar aan mee met de rekenkanjers van onze school. De kinderen maken allerlei pittige rekenopdrachten en puzzels. Wij sturen de antwoordbladen op en krijgen eind mei de uitslag binnen. Succes rekenkanjers, laat jullie maar flink uitdagen! 

Staking onderwijs

Vandaag hebben wij niet gestaakt en zijn de lessen gewoon doorgegaan. Alle leerkrachten op de Stephanusschool ondersteunen de stakingsacties, maar wij hebben besloten deze dag de kinderen toch gewoon onderwijs te geven. Wij vinden het absoluut noodzakelijk dat de politiek meer geld vrij gaat maken voor onderwijs, want de kwaliteit van het onderwijs wordt bedreigd door het ernstige lerarentekort. 

Terugblik veldvoetbaltoernooi groepen 5 en 6

Wat een voetbalfeest was het afgelopen woensdag. Met maar liefst 2 teams gingen groep 5 en 6 naar het veldvoetbaltoernooi. Wat hebben we een prachtige goals gezien. Het eerste team heeft alle wedstrijden gemakkelijk gewonnen, ze waren duidelijk de sterkste van de teams en zij mogen dan ook een ronde verder. Jan, de keeper heeft in alle drie de wedstrijden de bal zelfs niet hoeven aanraken.  Het tweede team wist ook een zeer spannende wedstrijd te winnen. Tot twee maal toe kwam de tegenstander weer gelijk maar vlak voor tijd werd toch de winnende gescoord door de Stephanus. Helaas gingen de andere twee wedstrijden net wat minder goed en werd ons tweede team uiteindelijk 3e. Ondanks de regen was het een gezellige middag, mede dankzij de ouders die kwamen kijken en wilden helpen met het rijden en begeleiden. Bedankt hiervoor! 

Agenda

Maandag                               18-03                                                    Koffieochtend met Ludie Koot

                                                                                                              Groepen 5 en 6 naar Diergaarde Blijdorp     

                                                                                                              Inloopochtend groepen 1-2

Dinsdag                                 19-03                                                    Groepen 7 en 8 naar Landtong Rozenburg

Woensdag                            20-03                                                    Schoolvoetbaltoernooi groepen 7/8

Donderdag                           21-03                                                    Mini Final groepen 5 t/m 8

                                                                                                              Kangoeroewedstrijd reken- en wiskunde

                              

 

 


Terug