Nieuws

Weekbrief vrijdag 22 maart

Zaterdag 23 maart 2019

Dit wilt u niet missen. Kom vanmiddag van 15.15 uur tot 16.00 uur naar onze fantastische tentoonstelling over ons Beestenboel project in de speelzaal! 

Nieuws van de Peuterspeelzaal

Dit was alweer het derde week van het thema boerderij. De peuters kunnen al goed benoemen wat te zien en te doen is op de boerderij. We hebben mooie boerderijdieren geknutseld. Kom ze gerust bekijken in het lokaal.

Afgelopen dinsdag hebben we samen met de peuters pannenkoeken gebakken in het kader van het thema boerderij. De peuters kunnen goed vertellen welk dier een ei legt en waar de melk vandaan komt. Deze week is Mirac bij ons begonnen. Welkom Mirac, wij wensen jou een fijne tijd bij ons op de peuterschool. 

Terugblik beestenboel projectweek 2019

We hebben een fantastische projectweek achter de rug. De hele school stond in het teken van het thema dieren. Alle groepen hebben de dierentuin bezocht en veel activiteiten in de klas gedaan. Er zijn gastsprekers geweest van het Wereld Natuurfonds en de dierenambulance.  Verder hebben de onderbouwgroepen een drama les gekregen van een drama docent. Er is natuurlijk ook geknutseld over het onderwerp. Als afsluiting houden we vanmiddag in de speelzaal een tentoonstelling waar alle prachtige kunstwerken getoond worden. Komt u ook, dit wilt u niet missen!

Had u vanmiddag geen tijd om te komen? Maandag is de tentoonstelling ook nog te zien om 8.30 uur. Het is echt de moeite waard om even een kijkje te nemen. 

Mini Final groepen 5 t/m 8

Donderdag hebben de kinderen van de groepen 5 t/m 8 sportief gestreden tegen alle andere kinderen van de basisscholen in Hillegersberg Schiebroek. We hebben het heel goed gedaan. Aboubacar heeft meegedaan met atletiek en  is 1e geworden met verspringen en de sprint en 3e met kogelstoten en hoogspringen. Davey heeft de 1e plaats gehaald met dammen. Het jongensteam hockey groep 5/6 zijn 2e geworden. Bij handbal hebben de beiden teams de 1e plaats gehaald en het meisjes 2 voetbalteam is ook 1e geworden. David is tweede geworden met dammen. Gefeliciteerd iedereen, jullie zijn kanjers!!

Reminder schoolfotograaf

De foto’s zijn binnen. Ze liggen in de directiekamer. Daar kunt u ze bekijken en kopen. Een pakketje kost € 10,=. Al u van twee of meer kinderen het pakket afneemt, dan is de broer/zus foto gratis. 

Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd

Deze week hebben veel kinderen flink gerekend en gepuzzeld. Het was afgelopen donderdag namelijk de dag van de Kangoeroewedstrijd.

Kinderen uit groep 4 t/m 8 hebben meegedaan aan deze toch wel pittige wedstrijd. In duo's of alleen hebben zij zich durven wagen aan alllerlei lastige rekenopdrachten.

Ze hebben het erg goed gedaan. De antwoorden zullen volgende week opgestuurd worden en eind mei krijgen ze allemaal bericht over de uitslag. Nog even geduld dus.  

Terugblik excursie groepen 7 en 8 naar Landtong Rozenburg

Dinsdag zijn de groepen 7 en 8 naar natuurgebied 'De Landtong' in Rozenburg geweest. Het was een ruig natuurgebied waar de kinderen flink hun energie kwijt konden. In groepjes hebben wij vogels gespot, gezocht naar waterdiertjes, in bomen geklommen en zelfs ganzeneieren en een schedel van een duif gevonden. In het gebied liepen veel Schotse Hooglanders. Soms was het best spannend om daar langs te lopen. Er liepen dan wel tien bij elkaar op het voetpad. Het was een erg leerzame dag waarin veel kinderen iets geleerd hebben van de natuur.

 

Agenda

Maandag                               25-03                                                    Koffieochtend met Ludie Koot

                                                                                                              Tentoonstelling Beestenboel in de speelzaal

                                                                                                             

 

 


Terug