weekbrief 10 mei 2019

Zondag 12 mei 2019

Nieuwe leerling op school

Maandag is er bij juf Frederique in groep 1-2a  een nieuw meisje begonnen. Haar naam is Ibtissam. Welkom Ibtissam, we hopen dat je het snel helemaal naar je zin hebt bij ons!

  Cito toetsen groep 8

We hebben de uitslagen van de Cito eindtoets binnen. We zijn enorm trots op de kinderen (en stiekem natuurlijk ook op ons onderwijs Jen de leerkrachten), want we hebben ook dit jaar weer boven onze norm gescoord. Alle kinderen hebben precies gescoord wat we hadden voorspeld en een aantal kinderen zelfs nog iets hoger. Goed gedaan groep 8! Op dit moment worden alle kinderen en ouders geïnformeerd over de uitslag.

Schoolreisje

Donderdag stonden er 3 mooie bussen voor onze school, want eindelijk was het zover: het schoolreisje van de groepen 1 t/m 6. Na dik een uur rijden kwamen we aan in Naarden bij het speelpark Oud Valkenveen. We zijn hier nog nooit naar toe geweest met een schoolreisje, maar het park bleek een waar paradijs te zijn voor de kinderen. Ze hebben er volop genoten van alle attracties en activiteiten. Gelukkig werkte het weer ook goed mee. Buiten de voorspellingen om, hebben we een heerlijke, zonnige dag gehad. Kortom, het was een superdag! Bedankt aan alle ouders die zijn mee gegaan en groepjes hebben begeleid. We hopen dat jullie ook een fijne dag hebben gehad.

 

Nieuws van de Peuterspeelzaal

Na de vakantie zijn wij gestart met het thema ”dit ben ik”. In dit thema staat het lichaam centraal. De kinderen kijken naar verschillende delen van het lichaam en kijken wat je hiermee kunt doen. Ze leren hoe ze zich moeten verzorgen zoals hoe moet je je tanden poetsen en je douchen. De themaboekjes zijn deze week uitgedeeld. Fijn als u ook thuis de opdrachten samen met uw kind uit kan voeren.

Dinsdag 14 mei gaan we met de peuters naar de kinderboerderij. We verzamelen om 12:45 uur bij de peuterschool en lopen van daaruit naar de kinderboerderij.

Voor de vakantie is Kaoutar bij ons gestart. Welkom en we hopen dat je een fijne tijd bij ons tegemoet gaat.

 Echte filmmakers in de groepen 6 en 7

Volgende week dinsdag gaan de kinderen van groep 6 en 7 naar boerderij de Buytenhof in Rhoon. Hier gaan zij een natuurfilm maken met het thema eten in de hoofdrol. Zij hebben vandaag al een les gehad over het maken van een natuurfilm en wat je eigenlijk wilt vertellen in de film. Het maakt het nog extra bijzonder dat deze film echt wordt gemonteerd en afgespeeld in een bioscoop in Rotterdam. Uiteraard zijn ze allemaal uitgenodigd voor deze première.

Het is fijn als de kinderen dinsdag kleding aan hebben die vies kunnen worden. Alles is onder schooltijd. De kinderen zijn gewoon om 15.15 uur uit.

 Gymspullen

Het komt de laatste weken helaas te vaak voor dat kinderen geen gymspullen bij zich hebben als zij moeten gymmen. Dit is erg vervelend tijdens de lessen. Wilt u er samen met uw kind weer even op letten dat de gymspullen mee naar school gaan?

 

Agenda

Maandag                                 13-05                                                           Koffieochtend voor ouders met Ludie Koot

Dinsdag                                     14-05                                                           Uitleen moment rekenspellen voor thuis

                                                                                                                           Excursie ‘’de stad uit’’ voor de groepen 6 en 7


Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl