Weekbrief vrijdag 8 oktober

Vrijdag 8 oktober 2021

Nieuws uit de peuterschool

De peuters zijn na de zomervakantie alweer een aantal weken naar de peuterschool geweest. We zijn begonnen met het thema “Welkom Puk.” Tijdens dit thema hebben we de namen van de andere peuters in de groep geoefend, ontdekt welk speelgoed wij in de peuterschool hebben en waar we het moeten opruimen als we klaar zijn met spelen. De afgelopen week zijn wij met het thema “Later als ik groot ben” begonnen. Dit thema sluit aan bij de Kinderboekenweek over beroepen. Wij hebben aan alle ouders het themaboekje meegegeven, zodat u dit thuis samen met uw peuter kunt bekijken. Vorige week hebben wij met de kinderen veel gezongen en muziek gemaakt. Wij waren muzikanten! Deze week zijn wij brandweermannen en spelen heel veel met onze nieuwe brandweerkazerne, met de brandweerauto’s en alle geluiden die erbij horen. Wij maken veel plezier met elkaar! De peuters kunnen al heel wat kenmerken van deze beroepen benoemen.

 

Kwink van de week

Wij werken met de sociaal-emotionele methode Kwink. De methode leert kinderen hoe ze met elkaar om kunnen gaan, hoe ze op elkaar kunnen reageren en hoe ze vriendschappen kunnen aangaan. Er komen allerlei onderdelen aan bod komen. Voor iedere groep is het thema hetzelfde. Wel is voor iedere bouw de Kwink van de week anders. Het thema van de afgelopen twee weken was: Omgaan met verschillen. Wij hebben geleerd dat iedereen anders is en dat dat eigenlijk heel leuk is. Het thema voor de komende twee weken is: Positief communiceren. Wij informeren u hierover via de weekbrief, zodat u het thuis ook bespreekbaar kunt maken.

Kinderboekenweek

Woensdag zijn we gestart met de Kinderboekenweek met als thema ‘worden wat je wil’. De Kinderboekenweek duurt tot 17 oktober. De opening was spectaculair met juf Elise als bakker, juf Frederique als stewardess en meester Nico als brandweerman. Deze week zijn er ook ouders langs geweest in de klas, zij gingen iets vertellen over hun beroep. Kinderen voor kinderen heeft een lied voor de Kinderboekenweek geschreven. De leerlingen zijn dit lied goed aan het oefenen voor de afsluiting van de Kinderboekenweek op vrijdag 15 oktober. Dit is de link voor het liedje van kinderen voor kinderen: https://youtu.be/vgi-feWZYO4

Lezen is leuk!

Lezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Als wij samen met u uw kinderen aan het lezen krijgen dan kunnen wij hiermee heel veel bereiken! Denk aan:

  • Het vergroot de woordenschat van de kinderen (15 minuten lezen per dag = 1000 nieuwe woorden per jaar!).
  • De spellingresultaten gaan omhoog (als je een woord al heel vaak hebt gelezen, dan zie je voor je hoe je het moet opschrijven).
  • Het prikkelt de fantasie van de kinderen.
  • Het vergroot het empathisch vermogen van de kinderen. Zij kunnen zich herkennen in situaties die zij lezen en zich hierdoor beter verplaatsen in een ander.

Ons doel is dan ook: kinderen stimuleren om te lezen en het leesplezier van kinderen te bevorderen.

Schoolfoto’s

Volgende week is de laatste week dat u de schoolfoto’s kunt kopen. De foto’s van uw kinderen zijn heel mooi geworden en het is een mooi aandenken aan de basisschooltijd. Een setje kost €10,- en de broer/ zus foto €8,-. De foto’s liggen in de directiekamer.

Dierendag

Maandag 4 oktober was het dierendag en dat heeft groep 3b geweten. Zij hadden een hele speciale gast in de klas. Heel de dag was de hond van juf Sarah in de klas. De kinderen lieten zien hoe zorgzaam ze waren en een aantal kinderen hebben zelfs hun angsten overwonnen door hond Moos te aaien.

Groep 8 naar de kinderboerderij

Vandaag zijn de leerlingen uit groep 8 naar kinderboerderij De Wilgenhof geweest. De leerlingen zijn op expeditie gegaan in het Berg- en Broekpark. Uitgerust met allerlei materialen gingen ze op onderzoek uit. Zo mochten de leerlingen bijvoorbeeld met een schepnet op zoek naar diertjes in het water of werd er in de verte getuurd met een verrekijker. De expeditie werd afgesloten met een bekertje verse watermuntthee. Na de expeditie hebben we nog even gekeken bij de boerderijdieren. Het was een gezellige en leerzame ochtend in de natuur!

Agenda

Maandag 

11-10

Stageweek stagiaires

Dinsdag 

12-10

 

Woensdag 

13-10

 

Donderdag 

14-10

Zwemles groep 5,  en schakelgroep

Vrijdag 

15-10

 

 

 


Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl