Weekbrief vrijdag 13 mei

Vrijdag 13 mei 2022

Extra lokalen en een nieuwe ingang voor de kleuters en de peuters

U heeft het vast gezien deze week. Er is een verdieping geplaatst met extra lokalen op de tijdelijke huisvesting. Groep 7 en de schakelgroep zijn inmiddels verhuisd naar deze lokalen. Doordat groep 7 nu een eigen lokaal heeft, is de ruimte in de gang en richting de peuterspeelzaal in de dependance vrijgekomen. Hierdoor hoeven we niet meer de buitendeuren als entree te gebruiken. Vanaf maandag komen alle kinderen van de groepen 1-2 en de peutergroepen door de voordeur aan de kopse kant van de dependance binnen. De buitendeuren van de lokalen zullen gesloten blijven. Natuurlijk mag u gezellig meelopen naar het lokaal van uw zoon of dochter. Wij zorgen ervoor dat er maandag voldoende mensen op het plein staan om u de weg te wijzen.

Het ophalen vindt wel nog op het plein van de dependance plaats, dat blijft ongewijzigd.

Komende week gaan wij de ruimte die vrijgekomen is inrichten als team- en ouderkamer waar ook de bibliotheek en de speluitleen weer zal plaatsvinden. Samia, onze ouderconsulente is in deze ruimte te vinden. Wij hopen snel een feestelijke opening van de vernieuwde ouderkamer te kunnen doen. U hoort snel van ons!

Nieuws uit de peuterschool

Wij spelen regelmatig buiten in de zon en de zon kan schadelijk zijn voor de huid. Wij willen u vragen om uw peuter voor het brengen naar de peuterschool in te smeren met zonnebrandcrème. Ook kunt u bijvoorbeeld een hoedje of petje meegeven in de rugtas. Wilt u dit wel graag even aan ons doorgeven. Deze weken werken wij aan het thema “Eet smakelijk.” Dit is een thema waar wij altijd veel plezier aan beleven. Met de kinderen gaan wij ontdekken hoe wij de tafel gaan dekken, wij zingen liedjes over eten, gaan boodschappen doen in onze winkel en nog veel meer leuke en leerzame activiteiten. Hierboven kunt u lezen dat de kinderen via een andere ingang de school in kunnen worden gebracht. Dit gaat komende maandag al in.

Welkom

Wat fijn dat na de vakantie alle leerlingen weer aanwezig waren op school. Wij hopen dat iedereen een hele fijne vakantie heeft gehad. Deze week zijn er drie nieuwe leerlingen bij ons gestart. Joel 1/2b, Niwar in groep 6b en Ylenia in schakelgroep 5 t/m 8. Wij wensen jullie heel veel plezier op de Stephanusschool.

Schoolpraat

U heeft hem vast al op uw mobiele telefoon, de Stephanus schoolpraat app. Via deze app gaat de Stephanusschool weer een stapje verder met sociale media. Iedere groep krijgt zijn eigen groepspagina binnen de app. Speciaal voor de ouders krijgt iedere groep binnen deze app een eigen groepspagina. Op deze groepspagina kunnen we veilig foto’s plaatsen en u op de hoogte houden van wat er in de klas gebeurd. Er zijn nog veel meer opties waardoor de communicatie tussen u en de school nog beter kan worden. Volgende week krijgt u een mail waarin de uitleg staat hoe u een account aan kunt maken via de Schoolpraat app die u al heeft. Heeft u de Schoolpraat Stephanusapp nog niet, dan kunt u die vinden in de Android store of de Apple store op uw mobiele telefoon.

Kamp groep 7/8

De leerlingen van groep 7 en 8 zijn weer terug van  kamp en zij hebben 3 fantastische dagen gehad. Zij hebben deze dagen doorgebracht in een kamphuis in een prachtige bosrijke omgeving. Er zijn hutten gebouwd, veel aan sport en spel gedaan, maar zij hebben vooral veel pret en de tijd van hun leven met elkaar gehad.  Wij willen juf Romy, juf Chanel, meester Naïm, meester Rik, meester Mitchell, juf Mylène en meester Rody bedanken voor de goede zorgen en het organiseren van deze onvergetelijke ervaring. Op onze intagram en facebook pagina zijn nog meer foto’s geplaatst.

Schoolreisje

Donderdag is het zover. Alle kinderen van de groepen 1 t/m 6 op schoolreisje. We hebben er super veel zin in. De kinderen moeten gewoon om 8.25 uur op school zijn. We vertrekken zo spoedig mogelijk daarna in bussen naar het Lineushof in Bennebroek. Het Lineushof is de grootste speeltuin van Europa. We weten dus zeker dat we er een prachtige dag van gaan maken.

De kinderen zijn om 16.00 uur weer terug op school.

De kinderen krijgen in het Lineushof van school een patatje en een ijsje. U mag extra brood of fruit meegeven. Het is niet de bedoeling dat kinderen geld meenemen op schoolreisje. Makkelijke schoenen, een extra setje kleding en eventueel zonnebrandcreme is natuurlijk altijd handig. Kinderen hoeven niet de hele dag met hun tas te sjouwen, deze leggen we op een centrale plek.

Schoolgeld

Voor de ouders die nog geen schoolgeld hebben betaald: denkt u eraan om de vrijwillige ouderbijdrage van € 45,00 voor het schoolreisje te betalen? Zonder uw bijdrage wordt het voor ons lastig om ieder jaar het schoolreisje en andere uitstapjes te bekostigen. U kunt het bedrag overmaken op rekeningnummer NL 15 INGB 0654087822 tav RVKO Stephanus ouderbijdrage. Ook kunt u het bedrag contant betalen bij de directie.

Agenda

Maandag 

16-05

 

Dinsdag 

17-05

 

Woensdag 

18-05

 

Donderdag 

19-05

Schoolreisje voor de groepen 1 t/m 6

Vrijdag 

20-05

Juf Chantal jarig

 

 

 

 

 

 

 


Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl