Weekbrief 1 26 augustus

Vrijdag 26 augustus 2022

 

Het schooljaar is begonnen!

De kop is eraf, het schooljaar is begonnen. Net als ieder jaar ontvangt u iedere vrijdag de weekbrief. Wij hopen dat iedereen heerlijk genoten heeft van de vakantie. Alle groepen zijn weer goed van start gegaan en het Stephanusteam heeft er zin in. Wilt u ervoor zorgen dat aan het begin van het schooljaar al uw gegevens bij ons bekend zijn. Denk aan een nieuw telefoonnummer of e-mailadres. U kunt de gegevens doorgeven aan de leerkracht.

Nieuwe gezichten

Er zijn dit schooljaar een aantal nieuwe leerkrachten gestart binnen de school. Voor de vakantie hebben wij hen in de weekbrief al voorgesteld, maar deze week zijn zij dan ook echt begonnen bij ons op school. Juffrouw Wilma gaat werken in groep 1/2 C op de maandag en donderdag zal zij in de groep zijn.  Juf Elianne is vanuit haar stage nu bij ons aan het werk als onderwijsassistent. Ook juf Mylene is na het afronden van haar studie begonnen als leerkracht in groep 7. Wij zijn heel blij dat we alle plekjes weer zo goed hebben ingevuld. Welkom!

Nieuwe leerlingen

Begin van het schooljaar mogen wij ook weer veel nieuwe leerlingen verwelkomen bij ons op school. 13 nieuwe leerlingen zijn ingeschreven. Fihan, Danai, Ayushman, Dmytro, Modasar, Zmana, yehor en Helena Soffia, zij zijn gestart in de schakelgroep. Mosawer en Leandra zijn gestart in groep 1/2 A. Mira en Zainab zijn gestart in groep 1/2 B. Liliane is gestart in groep 3

Wat leuk dat jullie voor onze school hebben gekozen en we hopen dat jullie het snel fijn hebben op de Stephanusschool. Welkom!

Start- / kennismakingsgesprekken

In de week van 5 september zullen de startgesprekken plaatsvinden. U kunt dan kennismaken met de leerkracht van uw zoon of dochter. De startgesprekken duren ongeveer 10 minuten. U kunt zich vanaf dinsdag  30 augustus online in de gespreksplanner inschrijven. De gespreksplanner kunt u vinden in de Stephanus schoolpraat app of op de website www.stephanusrotterdam.nl. Wij verwachten dat iedere ouder een afspraak maakt voor het startgesprek.

Schoolfotograaf

Dinsdag 6 september komt de schoolfotograaf bij ons op school en de fotograaf zal weer prachtige foto’s maken van uw zoon of dochter. Er worden een portret- en een groepsfoto gemaakt. Ook worden er broertjes en zusjes gemaakt van kinderen die bij ons op school zitten. Er worden dus geen foto’s gemaakt van broers en zussen die niet op de Stephanusschool zitten. Net als vorig jaar wordt de betaling van de foto’s digitaal gedaan.

Sociale media

Volgt u ons al op Facebook en Instagram en heeft u de Stephanusapp al op uw telefoon? U kunt de app vinden in de Apple store of Play store. Wij posten alle nieuwtjes of foto’s via onze kanalen. De weekbrief komt ook binnen op onze website en app. Het is dus echt de moeite waard om ons te volgen.  

 

Ouderbijeenkomst

De eerste ouderbijeenkomst was een succes. Er waren veel ouders aanwezig. Wij willen u bedanken voor de betrokkenheid. 1 september is de volgende ouderbijeenkomst en wij hopen u dan weer te zien. Het thema van de volgende ouderbijeenkomst gaat over Stichting Meedoen! Hieronder de officiële uitnodiging.

Alle Rotterdamse kinderen doen mee!

Stichting Meedoen in Rotterdam verleent hulp aan kinderen van 4 tot 18 jaar in Rotterdam, die bij hun ontplooiing tekort komen, doordat het gezin waartoe zij behoren onvoldoende bestedingsruimte heeft. Vaak is er geen geld voor een fiets of een laptop of ontbreekt de mogelijkheid om de eigen bijdrage te voldoen die wordt verlangd voor buitenschoolse activiteiten. Als er nauwelijks geld is om rond te komen, kan het ook lastig zijn om de kosten te betalen van bijvoorbeeld een sportclub, zwemlessen, kunstzinnige- of recreatieve activiteiten. Wanneer een gezin in Rotterdam in een dergelijke situatie verkeert, kan het een beroep doen op de ondersteuning van Stichting Meedoen in Rotterdam.


Wilt u meer informatie hierover? Dan ben van harte welkom donderdag 1 september in de ouderkamer. 

Tijd: 08:30 - 09:30 uur. 

Agenda

Maandag

29-08

 

Dinsdag

30-08

 

Woensdag

31-08

 

Donderdag

01-09

2e Ouderbijeenkomst

Vrijdag

02-09

 

 

 


Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl