Weekbrief vrijdag 9 september

Vrijdag 9 september 2022

Stagiaires in de school

Dit semester hebben we 3 stagiaires van de Pabo bij ons op school. Zij hebben heel veel zin om op de Stephanusschool stage te lopen. Zij stellen zich hieronder even aan u voor. Wij wensen jullie heel veel plezier bij ons op school!

Ik ben Lara Karelse, 21 jaar en kom uit Berkel en Rodenrijs. In het dagelijks leven vind ik het leuk om te boksen, luister ik graag muziek en ben ik dol op eten. Ik ben derdejaars student op de pabo aan de Thomas More Hogeschool. Dit semester zal ik op woensdag en donderdag stage gaan lopen in groep 8 bij juf Chanel. Ik heb de afgelopen week al kennis mogen maken met deze gezellige klas en heb ik ook al een aantal ouders gezien. Ik heb zin om mezelf verder te ontwikkelen en meer leerervaringen op te doen in deze klas!

Ik ben Tjitse Venema, 25 jaar en ik kom uit Berkel en Rodenrijs. Ik ben derdejaars student aan de pabo Thomas More en loop stage in groep 6, de klas van juffrouw Frederique. Hier zal ik elke woensdag en donderdag stagelopen tot eind december. Ik heb veel zin om les te geven en samen met de kinderen veel te leren. Wat ik belangrijk vind, is dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft op school. Samen met juffrouw Frederique en de klas gaan we er een leuke en leerzame tijd van maken! 

Mijn naam is LisaJoy. Ik ben 20 jaar en kom uit Rotterdam. Ik doe de pabo aan de Thomas More en zit nu in mijn 2e jaar. Hiervoor heb ik de opleiding onderwijsassistent gedaan en heb dus al redelijk wat ervaring qua stages in het onderwijs. Aankomend half jaar loop ik stage in groep 1/2b. Ik kijk er enorm naar uit. U kunt mij voornamelijk zien op de dinsdagen, maar ben er af en toe ook op andere dagen en soms zelfs een hele week. Ik hou erg van creatieve dingen doen, denk dan aan tekenen, muziek maken, fotograferen, dansen en natuurlijk werken met kinderen. U kunt mij altijd aanspreken met vragen of voor een gezellig praatje.Tot op het schoolplein! Groetjes, LisaJoy

Koffie- en themaochtenden voor ouders

Iedere maandagochtend van 8.30 uur tot 9.30 uur is er een koffieochtend voor ouders in de bibliotheek. Tijdens deze koffieochtend wordt er met ouders besproken wat er speelt op school op dat moment. Ouders kunnen aangeven waar zij graag willen dat er aandacht aan besteed wordt. Dit kunnen onderwijsinhoudelijke zaken zijn, opvoedkundige zaken, etc. Naast het sociale aspect wat samenhangt met de koffieochtenden is het afstemmen van behoeften van ouders van groot belang. Het samenwerken aan de ontwikkeling van kinderen staat voorop. Ouders kunnen naast de koffieochtend ook spelletjes lenen. Juf Samia is hierbij aanwezig. Wij willen dat de ouders de weg weer weten te vinden binnen de school. Vindt u het leuk om in contact te komen met andere ouders en vindt u het belangrijk dat er een goede samenwerking is tussen u als ouder en de school dan nodigen wij u van harte uit. Zien wij op maandagochtend?

Naast koffieochtenden worden er een aantal keer per maand bijeenkomsten georganiseerd die een opvoedkundig karakter hebben. Deze bijeenkomsten heten ''Kind in Zicht'' en zijn altijd van 8.30 uur tot 9.30 uur

De onderstaande data kunt u in uw agenda schrijven:

15 september

22 september

29 september

06 oktober

13 oktober

Hulpouders

Een aantal klassen zijn opzoek naar ouders die het leuk vinden om te helpen in de klas. Dit kan gaan over het lopen van en naar de gym, meegaan als extra begeleiding naar de kinderboerderij en andere activiteiten waar de leerkrachten het fijn vinden om wat extra handen te hebben. Denkt u, dat vind ik leuk om te doen, dan kunt u dit aangeven bij de leerkracht van uw kind.

Startgesprekken

De startgesprekken zijn geweest. Wat fijn dat u als ouder aanwezig was bij dit startgesprek en dat u kennis heeft gemaakt met de leerkrachten. De leerkrachten hebben fijne gesprekken mogen voeren met u.

Agenda

Maandag

12-09

 

Dinsdag

13-09

Meester Nico jarig

Woensdag

14-09

 

Donderdag

15-09

8.30 uur ouderbijeenkomst Kind in Zicht

Vrijdag

16-09

Juf Frederique jarig

 

Maandag 19 september studiedag, alle kinderen zijn vrij van school.


Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl