Weekbrief vrijdag 23 september

Vrijdag 23 september 2022

Nieuwe leerling

Deze week verwelkomen wij Sachi in groep 1/2c. Wij wensen jou veel plezier op de Stephanusschool.

 

Start Kinderboekenweek

De officiële start van de Kinderboekenweek is op 5 oktober. De Kinderboekenweek duurt tot 16 oktober. Het thema van de Kinderboekenweek is GI-GA-GROEN. Het woord verklapt het al een beetje. Het gaat over alles wat de natuur te bieden heeft. Op school gaan we leuke activiteiten doen met betrekking tot dit thema en zullen er verschillende boeken gelezen en gepromoot worden.

 

Schoolgids en jaarkalender

De schoolgidsen met daarin de jaarkalender zijn deze week uitgedeeld aan de kinderen. Heeft u geen exemplaar ontvangen, dan kunt u een schoolgids ophalen bij de directie.

 

Excelsior Clinics

Iedere maandag van 16.00 uur tot 17.00 uur zal op het blauwe plein door Excelsior, clinics worden gegeven. De Excelsior Clinics zijn laagdrempelige voetbalactiviteiten voor kinderen tussen de 6 t/m 14 jaar. Het project brengt deelnemers op de voetbalpleintjes in hun eigen wijk in contact met elkaar en leert de deelnemers samen te sporten en te spelen. Elke Excelsior Clinic staat voor 60 minuten bewegen met elkaar op een sportieve en respectvolle manier.

 

Studiedag

De studiedag voor de leerkrachten was een leerzame dag. In de ochtend hebben wij gewerkt aan het nog verder verbeteren van ons rekenonderwijs en in de middag hebben wij een cursus gehad over problemen die er kunnen zijn in de taalontwikkeling. We zijn met elkaar weer een stukje wijzer geworden!

 

De foto’s zijn binnen!

De foto’s van de schoolfotograaf zijn afgeleverd op school. De kinderen staan er allemaal weer mooi op! U kunt de foto’s vanaf maandagochtend bekijken in de groep. Het is de bedoeling dat u de foto’s betaalt voordat u ze mee naar huis neemt. Het pakket met daarin de individuele foto en de groepsfoto kost € 10,-. De broer/zus foto kost € 8,-. Wij vragen u met gepast geld te betalen.

 

Schooltandarts

Vanaf dinsdag 5 oktober a.s. komt de schooltandarts weer op school voor de halfjaarlijkse controles. De kinderen die zich aangemeld hebben, worden met een busje opgehaald op school en naar de tandartspraktijk gebracht. Heeft u geen eigen tandarts en wilt u ook dat het gebit van uw kind gecontroleerd wordt door de schooltandarts? Juf Samia, onze medewerker ouderbetrokkenheid, heeft formulieren waar u zich op kunt inschrijven.

 

De gegevens van de tandartspraktijk:  

JTV Mondzorg voor kids

Rusthoflaan 26

3034 XL Rotterdam

rusthoflaan@mondzorgvoorkids.nl

www.mondzorgvoorkids.nl

 

Agenda  

Maandag 

26-09 

 Koffieochtend (te gast Suzanne Nijhuis van het CJG aanwezig 8.30 uur)

Dinsdag 

27-09 

 

Woensdag 

28-09 

 

Donderdag 

29-09 

 

Vrijdag 

30-09 

 

 

 

 


Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl