Weekbrief vrijdag 30 september

Vrijdag 30 september 2022

Nieuwe collega

Maandag start Georgina bij ons op school. Zij is onderwijsassistent en zij zal vooral in de groepen 1/2 de leerkrachten ondersteunen. Wij heten Georgina welkom en wensen haar veel succes. Wij zijn blij dat we er weer een fijne collega bij hebben!

Een roofvogelshow op dierendag

Dinsdag is het dierendag op de Stephanusschool. Er komt een heuse roofvogelshow naar de school. Met acht roofvogels waaronder uilen, buizerds, valken, gieren, arenden en zelfs tropische vogels, wordt er een demonstratie gegeven. Naast het entertainment zullen de leerlingen ook veel leren over de roofvogels. Als het heel hard regent, kan de show helaas niet doorgaan.

Start Kinderboekenweek

Woensdag 5 oktober is het zover, dan gaat de Kinderboekenweek weer van start. Twee weken lang waarin het lezen en de leesbeleving centraal staat. Ieder jaar wordt er een thema gekoppeld aan de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is Gi-ga-Groen. Alles wat met de natuur te maken heeft, komt aan bod. Maak je dus maar klaar voor verhalen uit het bos of het strand. Leer meer over dieren en planten en ontdek hoe jij het klimaat een handje kunt helpen.

 Twee weken lang staat het bomvol activiteiten:

  • Excelsior voetballers komen voorlezen in de klas en de bibliotheek verzorgt een activiteit.
  • 11 oktober gaan we met de hele school op excursie naar Diergaarde Blijdorp. De bussen vertrekken rond 9.00 uur en de kinderen zullen om 14.45 uur weer op school zijn. Het is de bedoeling dat de kinderen een lunch en iets te drinken bij zich hebben. Zorgt u ook voor goede schoenen en een warme jas? Eventueel een regenjas mocht het gaan regenen.
  • 14 oktober gaan de kinderen van de groepen 5 en 6 naar Speelpolder Wijland. De kinderen vertrekken om 8.45 uur en zullen rond 12.15 uur weer terug zijn op school. De kinderen van de groepen 7 en 8 gaan hier in de middag naar toe. Zij vertrekken om 11.45 uur en zijn rond 15.15 uur weer terug op school. Het is aan te raden om kinderen kleding en schoenen aan te geven welke vies mogen worden.

U leest het, het worden bijzondere weken. Wij hebben er Gi-ga veel zin in!

Vrijwillige ouderbijdrage

Deze week heeft u een mail gekregen waarin u gevraagd wordt de vrijwillige ouderbijdrage te betalen. Er is echter een fout geslopen in de titel van de mail. Er staat dat het om de ouderbijdrage van schooljaar 2021-2022 gaat, maar dit betreft natuurlijk de ouderbijdrage van schooljaar 2022-2023. De ouderbijdrage is vrijwillig, maar wij hopen toch dat u bereid bent het bedrag over te maken. Pas wanneer 80% van de ouderbijdrage is betaald kunnen wij op schoolreis of op kamp, anders is het voor ons niet te bekostigen, daar wij ook al veel budget kwijt zijn aan de tussenschoolse opvang. U kunt de ouderbijdrage ook overmaken op het rekeningnummer van de school:  

NL15 INGB 0654087822 RVKO Stephanus ouderbijdrage of contant betalen bij de directie. Het bedrag mag in termijnen worden betaald. De ouderbijdrage bedraagt €45 euro. De mail voor de ouderbijdrage inclusief het kamp voor de groepen 7 en 8 wordt volgende week verstuurd. Deze bedraagt €100 euro.

Het is weer jassenweer!

De herfst is ineens begonnen en het is weer flink koud. Er zijn nog regelmatig kinderen die zonder jas op school komen. Wilt u erop letten dat uw zoon of dochter zijn of haar jas aantrekt voordat hij of zij naar school gaat?

Reminder schooltandarts

In de vorige weekbrief heeft u het al kunnen lezen, de schooltandarts start vanaf 5 oktober met de halfjaarlijkse controles. Heeft u nog geen tandarts en wilt u dat uw kind ook meegaat met de schooltandarts? U kunt zich via deze link online aanmelden https://mondzorgvoorkids.nl/formulieren/meld-u-aan/77/rusthoflaan.

Weekrooster ouderkamer

Dag

Tijd

Wat?

Maandag

8.30 uur- 9.30 uur (wekelijks)

Koffie- spelochtend

Dinsdag

8.30 uur- 14.30 uur (wekelijks)

Spellen-boeken uitleen

Woensdag

8.30 uur- 14.30 uur (wekelijks)

Ouders kunnen hulp vragen bij het invullen van formulieren. Informatie geven over bv. leergeld, JTV mondzorg voor kinderen etc.

Donderdag

8.30 uur- 10.00 uur (op aanvraag)

Ouderbijeenkomsten

 Bijeenkomsten voor de ouders

Dag

Tijd

Wat?

Iedere donderdag van 29 september tot 13 oktober van 8.30 uur tot 10.00 uur Kind in zicht!

Maandag 3 oktober

8.30 uur- 10.00 uur

CJG: Suzanne Nijhuis

Donderdag 3 november

8.30 uur- 9.30 uur

VoorleesExpress: Samia   

Dinsdag 8 november

8.30 uur- 9.30 uur

Kennismaken met SMW   

Donderdag 24 november

8.30 uur- 10.00 uur

Voedingscoach

Agenda 

Maandag 

03-10

Koffieochtend voorlichting Centrum Jeugd en Gezin

Dinsdag 

04-10

Dierendag

Woensdag 

05-10

 Start Kinderboekenweek, schooltandarts, dag van de leerkracht

Donderdag 

06-10

 

Vrijdag 

07-10

 

 

 

 


Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl