Weekbrief vrijdag 7 oktober

Vrijdag 7 oktober 2022

De roofvogelshow

Op dierendag kreeg de school bezoek van een aantal prachtige (roof)vogels. Er vlogen verschillende vogels voorbij zoals de kerkuil, een kapgier met de naam ‘Magier’, een gekroonde tok met de naam ‘Zazu’, een woestijnbuizerd en een enorme Chili arend. De Chili arend heeft een spanwijdte (van vleugel tot vleugel) van 1.80 meter. De man vertelde veel over de vogels. Het was spannend en educatief tegelijk. De kinderen hebben ervan genoten.

Start Kinderboekenweek

Woensdag is de Kinderboekenweek van start gegaan. Twee spelers van Excelsior kwamen voorlezen in de klassen en er was een foto opdracht gemaakt waar verschillende dieren en landschappen werden afgebeeld. De leerlingen moesten bedenken welke dieren en welke landschappen er werden afgebeeld op de foto’s. In de klassen worden er ook boeken gelezen over dieren en de natuur wat te maken heeft met het thema van de Kinderboekenweek Gi-ga-groen. Op deze website staan de boeken voor de Kinderboekenweek beschreven.

https://www.kinderboeken.nl/dieren-natuur-kinderboekenweek-2022/.Wij wensen alle leerlingen veel leesplezier toe. Op de foto staat meester Thijs afgebeeld als uil.

Diergaarde Blijdorp

Aankomende dinsdag 11 oktober gaan we met alle leerlingen naar diergaarde Blijdorp. Wij zullen met de bus hiernaartoe gaan.  In de dierentuin krijgen de leerlingen een lesprogramma aangeboden. Daarbij worden de leerlingen uitgedaagd om te observeren, te onderzoeken en te ontdekken. Dit alles onder leiding van een deskundige educatieve medewerker van Diergaarde Blijdorp. Na de les mogen de groepen onder begeleiding van de leerkrachten door de dierentuin te lopen. Wij zijn om 14.45 uur terug op school.

Telefoons en smartwatches

In het digitale tijdperk is een smarttelefoon of smartwatch niet weg te denken. Over het gebruik van een telefoon en smartwatch zijn afspraken bij ons op school. De telefoon staat gedurende de lesdag uit. De telefoon en/of de smartwatch worden ingeleverd bij de leerkracht of blijft in de tas van de leerling. De school stelt zich niet aansprakelijk voor schade en/of diefstal. Mocht de smartwatch of telefoon toch per ongeluk aanstaan dan zal de leerkracht de telefoon/ smartwatch in beslag nemen en na schooltijd aan de leerling teruggeven.

Agenda 

Maandag 

10-10

 

Dinsdag 

11-10

Alle groepen naar diergaarde Blijdorp

Woensdag 

12-10

 

Donderdag 

13-10

 

Vrijdag 

14-10

Afsluiting Kinderboekenweek

Zaterdag

15-10

Meester Edgar jarig

 

 

 


Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl