Weekbrief vrijdag 14 oktober

Vrijdag 14 oktober 2022

Nieuws uit de peuterschool

Inmiddels vallen de blaadjes al weer van de bomen, het is herfst. Op de peuterschool besteden wij aandacht aan de herfst. Samen met de peuters hebben we een herfsttafel gemaakt met daarin kastanjes, dennenappels, bladeren, paddenstoelen en verstopt tussen dit alles zitten de bosdieren. We hebben regendruppels gemaakt en bladeren geverfd. We tellen de kastanjes met elkaar en kijken welke kabouters in de gekleurde paddenstoelen wonen. Op het plein vegen we de bladeren bij elkaar en proberen deze in de emmers te scheppen. Met elkaar hebben we veel plezier!

Nog 1 weekje is de peuterschool open en dan hebben we een week herfstvakantie, van maandag 24 oktober tot en met vrijdag 28 oktober 2022. Vanaf maandag 31 oktober zien wij elkaar weer.

 Nieuwe leerling

Deze week is Amira bij ons gestart in groep 1/2c. Wij wensen Amira heel veel plezier bij ons op school.

Even voorstellen schoolmaatschappelijk werk

Ik heet Cagri Demir en vanaf dinsdag 18 oktober begin ik als schoolmaatschappelijk werker bij de Stephanusschool. Ik kijk er enorm naar uit om een onderdeel te zijn van deze school. 

Ik zal een korte toelichting geven over wat het schoolmaatschappelijk werk inhoudt en wat ik precies zal doen. Schoolmaatschappelijk werk is een laagdrempelige voorziening welke erop gericht is om problemen vroegtijdig te signaleren bij kinderen en te helpen bij het vinden van een oplossing. Het is een brugfunctie tussen het kind, de ouders en de school. Kinderen en ook leerkrachten kunnen bij mij terecht voor hulpvragen. Bijvoorbeeld als ze advies of hulp willen voor een leerling, of bij het meedenken over bepaalde thema's die in de klas besproken worden. 

Als ouder kunt u terecht voor allerlei vragen over opvoeden, als u zorgen heeft over uw kind , financiële zorgen heeft, of andere zorgen die u graag (in vertrouwen) wilt bespreken. Samen met u bespreek ik dan welke hulp er mogelijk is, wat ik kan doen of waar u geholpen kan worden. 

Hieronder zal ik enkele voorbeelden geven van onderwerpen waarbij je mijn hulp voor kan vragen: 

  • Kinderen die faalangst hebben
  • Kinderen met gedragsproblemen (druk, agressief gedrag)
  • Kinderen die onzeker zijn, weinig zelfvertrouwen hebben, niet lekker in hun vel zitten
  • Kinderen die hulp nodig hebben bij het leren omgaan met emoties
  • Kinderen die gepest worden
  • Hulp voor kinderen bij Scheiding/rouw/spanning of stress
  • Training of opvoedingscursus voor ouders/verzorgers
  • Passende training voor kinderen

Verder kan ik helpen met andere vragen, zoals sportmogelijkheden en cultuurfaciliteiten.  

U kunt uw kind zelf aanmelden maar het kan indien nodig ook via de interne begeleider of leerkracht aangemeld worden. Als schoolmaatschappelijk werker wissel ik geen gegevens met derden, tenzij ouders daar toestemming voor geven. 

U kunt mijn via de onderstaande contactgegevens bereiken.  

 Met vriendelijke groeten,               

Cagri Demir 

Schoolmaatschappelijk Werk/Wmo Radar  

Email: cagri.demir@wmoradar.nl 

Op school: Dinsdag 

Bereikbaar: Dinsdag en woensdag 

Stageweek

Deze week zijn alle stagiaires van de pabo Thomas More aanwezig zijn bij ons op school. Zij zullen veel lessen gaan geven in de groep waar zij stage lopen, waardoor zij het beroep van leerkracht nog meer eigen kunnen maken. Wij wensen alle stagiaires heel veel leerplezier deze week.

Herfstcampus010

Het is bijna zover de start van de herfstvakantie en dus ook de start van de herfstcampus voor een aantal leerlingen voor onze school. De herfstcampus zal op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag plaatsvinden in het SKVR gebouw (Ringdijk 50). Op donderdag zal dit in de Wilgenring zijn (Melanchthonweg 70). U brengt en u haalt uw kind op deze locaties, mits u heeft aangegeven dat uw kind hier zelf naartoe gaat en zelf ook weer naar huis mag. Volgende week zal de bekend gemaakt worden of uw zoon/dochter in de ochtendgroep of in de middaggroep zit.

Corona

Deze week zijn wij na een lange tijd weer getroffen door corona en ook de gewone griep. Wij hebben op school maar een kleine bezetting en hebben daardoor helaas twee groepen 1 extra vrije dag moeten geven. Wij proberen alles binnen de school op te lossen, dit is jammer genoeg niet altijd mogelijk. Wij hopen dan ook op uw begrip en medewerking en zullen wellicht een beroep op u moeten doen als wij een tekort aan bezetting hebben.

Dock

In de herfstvakantie worden er leuke activiteiten georganiseerd door jongerenwerk Dock. In de bijlage De folder vanuit Dock. Voor sommige activiteiten moet u uw kind aanmelden, kijk hier goed naar.

Dagje Blijdorp met de hele school

Afgelopen dinsdag hebben we een fantastische zonnige dag beleefd in Diergaarde Blijdorp. De bussen stonden al vroeg klaar om ons weg te brengen. Voor alle groepen was er een Gi-Ga-Groene speurtocht, ter ere van de Kinderboekenweek, maar gelukkig mochten we de hele dag blijven en hebben we alle dieren kunnen bewonderen. Eigenlijk was de tijd alsnog veel te kort. We hopen snel weer terug te kunnen!

Agenda 

Maandag 

17-10

Stageweek stagiaires

Dinsdag 

18-10

Informatieavond Voortgezet Onderwijs groep 8

Woensdag 

19-10

 

Donderdag 

20-10

 

Vrijdag 

21-10

 

 

 


Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl