Weekbrief 21 (2 februari 2018)

Weekbrief 21 (2 februari 2018)

Vrijdag 2 februari 2018

Babynieuws

Hoera! Juf Sabine is vrijdag 26 januari bevallen van een gezonde zoon. Zijn naam is Abel en het gaat heel goed met Abel en juf Sabine. Wij wensen Sabine, Ewoud, Mees en Abel heel veel geluk voor in de toekomst. Gefeliciteerd!

Nieuws van de peuterschool

Deze week hebben de kinderen van Juf Assiya en Juf Wilma het thema “Wat heb jij aan vandaag” afgesloten met een spetterende modeshow. Wij willen alle aanwezige ouders bedanken voor hun enthousiasme. De groep van juf Petra sluit het thema op 15 februari af.

Komende week gaan wij starten met het Thema “Ik en mijn familie”. Meer informatie leest u in de themabrief. Wij willen voor dit thema een fotomuur maken met foto’s over familie. Wij vinden het leuk als alle kinderen een familie,- en/ of babyfoto meenemen.

Deze week is in de gele groep Assiya gestart en in de groene groep zijn Nailah en Danayt gestart.

Welkom Assiya, Nailah en Danayt. Hopelijk hebben jullie het snel naar jullie zin bij ons.

Maandag 12 februari heeft de school een studiedag. De peuterschool is gewoon open, de middag groep wordt verplaatst naar de ochtend. Dus alle kinderen komen in de ochtend.

Carnaval

Vrijdagmiddag 9 februari is het weer zover, dan vieren wij Carnaval op de Stephanusschool. Alle kinderen mogen verkleed op school komen (of hun verkleedkleren voor de middag meenemen) en dan barst in de middag het feest in alle groepen los. Het is niet de bedoeling dat u veel geld uit gaat geven voor een verkleedpakje. Een leuke bril, een hoedje of een gek jasje en/of alleen wat schmink is al leuk genoeg!

Een paar ideeën op een rij:

-verkleedpak of bloemenjurk van een vuilniszak                                       

- franjes in een groot t shirt als indiaan

-kartonnen doos om je heen als robot                                               

- feestelijke jurk en schmink als prinses

-2 limonadeflessen op je rug en duikbril als duiker                         

-bodyguard met zwarte broek en zonnebril

-groot wit overhemd aan als dokter                                                    

-zwarte maillot en shirt als kat

Alaaf!! Wij hebben er zin in!

Cito toetsen

Deze periode wordt er in alle groepen de middentoetsen van de CITO afgenomen. Wij zijn benieuwd naar de resultaten.

Personele veranderingen

Er zijn wederom personele veranderingen op school. Juf Carlijn is helaas ziek. Zij kan langdurig niet voor de groep staan. Het is een enorme klus om personeel te vinden voor in de groepen. Volgende week staat op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag juf Odessa voor de groep. Zij komt een paar weken bij ons invallen. Op woensdag blijft juf Annemieke het vertrouwde gezicht. Vanaf maandag 12 februari komt juf Suzanne in groep 1-2c. Zij zal dan samen met juf Annemieke de groep gaan draaien. Dit betekent dat juf Suzanne niet meer in groep 1-2b kan staan. Juf Mariska gaat vanaf die week 4 dagen werken en op maandag zal juf Odessa in groep 1-2b staan. We begrijpen dat het voor u en zeker ook voor de kinderen verwarrend is om deze wisselingen te krijgen. Helaas speelt dit probleem op dit moment op iedere school in Rotterdam. We hopen dat er snel een oplossing komt voor het personeelstekort.

Bezoek bureau HALT

In groep 8 is bureau HALT vanochtend langs geweest. De les ging over invloed van de groep en groepsdruk. Het was een hele interessante les.

Nationale voorleesdagen

In het teken van de Nationale voorleesdagen hebben de kinderen van de bovenbouw voorgelezen aan de kinderen van de onderbouw. Dit werd door de leerlingen serieus voorbereid en de jonge kinderen hebben genoten van de verhalen.

Agenda

Maandag            05-02                   9.00 uur              Koffieochtend met Ludie in de ouderkamer,

Dinsdag               06-02                                                 Proeftoets in groep 8 voor de eindcito

Vrijdag                 09-02                   13.00 uur            Carnaval in alle groepen

Maandag            12-02                                                 Studiedag, alle kinderen zijn vrij van school

Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl