Weekbrief 9 (2 november 2018)

Weekbrief 9 (2 november 2018)

Vrijdag 2 november 2018

Nieuws van de peuterschool

We zijn na de herfstvakantie begonnen met het thema “regen en herfst”. Deze week was de introductieweek. We hebben gepraat over wat je aantrekt als het regent. We hebben een aantal regenjassen en regenlaarzen in de herfsthoek, maar nog niet genoeg. Onze vraag is of u nog regenjassen en regenlaarzen heeft, die wij voor deze periode mogen lenen?  Ook andere herfstspullen zijn van harte welkom zoals kastanjes, eikels, bladeren etc. Leuk als u met uw kind op pad gaat om deze spullen te verzamelen. De themabrieven zijn deze week uitgedeeld. Er staan een aantal opdrachten in, die u met uw kind kan doen. Als u de opdrachten niet begrijpt, stap gerust naar de pedagogisch medewerker toe. Maandag 12 november is er een ouder-kind-activiteit, zet deze datum alvast in uw agenda. Wij hopen dat alle ouders die dag kunnen. Deze week zijn Emir en Adam bij ons gestart. Welkom op de peuterschool.

Nieuwe kinderen op de Stephanusschool

Er zijn na de herfstvakantie 7 nieuwe kinderen gestart op de Stephanusschool. Ferej in groep 7 bij meester Jeffrey, Mohammed in groep 1-2b bij juf Mariska, Areen en Vanisha in groep 3b bij juf Judith, Armand in groep 6 bij juf Sanne, Yassine in de schakelgroep en Ruweyda bij juf Monique en Frederique in groep 1-2a. Wij vinden het ontzettend gezellig dat jullie er zijn. Heel erg welkom!

10 minuten gesprekken

U heeft allemaal de uitnodigingen gekregen voor de 10  minuten gesprekken. Levert u het strookje uiterlijk dinsdag in? Woensdag gaan wij de tijden met elkaar indelen. Wij verwachten van ieder kind een ouder op school tijdens dit gesprek.

Muzieklessen op school

Juf Carlijn is dit schooljaar gestart met een opleiding voor muziekdocent en zij gaat dan ook muzieklessen in alle groepen bij ons op school geven. Inmiddels is zij gestart in de groepen 1-2 en in groep 6 en iedere week komt er een nieuwe groep bij. Wij zijn heel enthousiast over het geven van muzieklessen bij kinderen op de basisschool. Muzikale vorming draagt bij aan de brede vorming van kinderen. Het is goed voor de ontwikkeling van de hersenen en motoriek. Bovendien geloven wij erin dat muziek- en zanglessen sociaal verbindend werken. Juf Carlijn wil ook een Stephanus zangkoor in het leven roepen. Als u dit leuk vindt voor uw zoon of dochter dan kunt u dit doorgeven aan de juf of meester.

Vanaf maandag bent u welkom in de groep

Maandag starten we met ‘gast in de klas”. Iedere ouder is welkom om mee te draaien in de groep. U kunt u hiervoor inschrijven bij de groepsleerkracht. De lijstjes raken al aardig vol, maar er is vast nog een plekje voor u open.

Een nieuwe meester in groep 8

Zoals u weet is groep 8 dit jaar erg groot qua leerlingaantal. We zijn dan ook heel blij dat wij een onderwijsassistent hebben gevonden om juf Bianca en de kinderen te ondersteunen. Zijn naam is Naim Haspolat. Naim heeft de opleiding onderwijsassistent onlangs afgerond en hij heeft het deze week al erg naar zijn zin gehad in de groep. Iedere dinsdag, donderdag en vrijdag is Naim in de groep. Welkom Naim, we zijn blij dat je er bent!

Agenda

Maandag        05-11        8.30 uur     Koffieochtend in de ouderkamer

Woensdag      07-11        8.30 uur      Activiteit ‘’Spelen met je kind’’ voor ouders  

Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl