Nieuws
Weekbrief 11 (16 november 2018)

Weekbrief 11 (16 november 2018)

Vrijdag 16 november 2018

Nieuws van de peuterschool

Dit was alweer de laatste week van het thema ‘’regen-herfst’’. We hebben het thema afgesloten met een ouder- kind activiteit. We willen de ouders bedanken voor de medewerking, we hadden een hoge opkomst. Het volgende thema is ‘’Hoera, het is feest/ Sinterklaas’’. Voor veel kinderen is dit een spannende periode, bereidt uw kind daarom goed voor. Meer informatie over dit thema en wat je allemaal met je kind kan doen vind je in de themabrief.

De Sint komt zaterdag weer aan in het land

Zaterdag komt Sinterklaas aan in Nederland. Natuurlijk gaan wij hier op school aandacht aan besteden. Wat er allemaal precies gaat gebeuren, dat blijft nog een verrassing, want de Sint laat zich niet voorspellen. In ieder geval komt de Sint vast een keer langs om de schoenen te vullen, alle kinderen mogen dus een schoen mee naar school nemen. Heeft u geen extra schoen thuis, dan knutselen we er op school een. Woensdag 5 december vieren we het Sinterklaasfeest op school. We hopen dat Sinterklaas een gaatje vrij heeft in zijn agenda om bij ons langs te komen die dag.

We hebben uit betrouwbare bron ook vernomen dat Sinterklaas vanaf volgende week de facebookpagina van de Stephanusschool overneemt.  Ook de Sint wil met de tijd mee gaan. Wij vinden dat natuurlijk een heel leuk idee! Houd de facebookpagina dus goed in de gaten, het belooft allemaal heel spannend te worden!

Terugblik op de 10 minuten gesprekken

Deze week hebben we de 10 minuten gesprekken gevoerd in alle groepen met de ouders. Wij vonden het heel prettig om met u in gesprek te zijn en alle leerkrachten waren enthousiast over de betrokkenheid van de ouders en de fijne gesprekken die gevoerd zijn. Dank u wel voor uw aanwezigheid. We hopen dat u het ook als plezierig heeft ervaren. 

Kwaliteitsonderzoek

Bij deze weekbrief, krijgt u de vragenlijst mee voor de kwaliteitsmeting van de school. Iedere twee jaar wordt er een onderzoek afgenomen bij de leerkrachten, de leerlingen en de ouders, om te peilen hoe tevreden men is over het onderwijs op de Stephanusschool. Wij willen u vriendelijk vragen deze vragenlijst in te vullen en in te leveren bij de leerkracht. Als u hulp nodig heeft bij het invullen, dan kunt u ons dat vragen. Hoe meer ouders de enquête invullen, hoe betrouwbaarder het onderzoek is en hoe beter wij met de bevindingen aan de slag kunnen. Wanneer u de vragenlijst invult, ontvangt u als bedankje een leuke Sint attentie! Alvast bedankt voor uw medewerking.

Op tijd op school!

Het is een lange periode heel goed gegaan met het op tijd op school komen van alle leerlingen. Helaas gaat het de laatste tijd weer minder goed en zijn er regelmatig kinderen te laat op school. Te laat komen is heel storend voor de lessen en ook uw eigen kind begint de dag onrustig. Om 8.15 uur gaat de deur open en om 8.25 uur dienen alle kinderen in de klas aanwezig te zijn zodat we de les kunnen starten. Kunnen we rekenen op uw medewerking?

Agenda

Zaterdag          17-11          12.00 uur             Intocht Sinterklaas op de televisie

Maandag          19-11            8.30 uur             Koffieochtend in de ouderkamer

                                           Start tevredenheidsonderzoek/ kwaliteitsmeting

Woensdag         05-12           Sinterklaasfeest op school

Donderdag       06-12           Studiedag, alle kinderen zijn vrij van school


Terug