Nieuws
weekbrief vrijdag 12 april 2019

weekbrief vrijdag 12 april 2019

Maandag 15 april 2019

Nieuws van de Peuterspeelzaal

Deze week zijn wij samen met de peuters bezig geweest met thema Pasen. We hebben de paasmandjes geverfd en ze daarna mooi versierd. Volgende week is er een paaslunch/ brunch. Op de deur hangt een ei. Daarop kunt u aangeven, wat u wilt maken voor de paaslunch.

We merken dat steeds meer kinderen speelgoed meenemen naar school. Dit is niet de bedoeling. Kinderen raken hun speelgoed kwijt en gaan huilen als anderen ermee spelen. Deze week is Baraa bij ons begonnen, welkom en we hopen dat je een leuke tijd bij ons tegemoet gaat.

Vrijdag 19 april is het goede vrijdag dan is de peuterschool gesloten. De mei vakantie is van 22 april tot er met 3 mei. Maandag 6 mei verwachten wij alle kinderen weer op school.

Nieuwe leerling op de Stephanusschool

Woensdag hebben we weer een nieuw meisje mogen ontvangen. Haar naam is Wictoria en zij is 4 jaar oud. Zij is gestart bij juf Mariska en juf Chantal in groep 1-2b. Welkom Wictoria, het lijkt erop dat je het al helemaal naar je zin hebt bij ons!

Cito toetsen groep 8

Alle groep 8 leerlingen moeten van het weekend goed uitrusten en vroeg naar bed, want dinsdag start de eind Cito toets. Een belangrijke toets, waarmee wij meten wat de kinderen hebben geleerd tijdens de basisschoolperiode. Sinds een aantal jaren is de eindscore van deze toets niet meer leidend voor de toelaatbaarheid in het vervolgonderwijs. De door school geformuleerde ‘’eindadvies VO’’ is hiervoor in de plaats gekomen. Alle kinderen hebben hun eindadvies al gekregen en zijn dus al toegelaten op een school voor voortgezet onderwijs.

We starten de ochtend op school om 8.25 uur met een stevig en gezond ontbijt. Even een momentje van rust en gezelligheid voordat we aan de slag gaan. Woensdag is de tweede dag van de toets en ook dan starten we met de groep 8 kinderen met een ontbijt op school. Succes kanjers, wij hebben alle vertrouwen in jullie!

Kids Runs

Wij zijn trots! Mustafa, Mohamad, Oussama, Benjamin, Mohammed, Sadje, Tarik, Gersientely, Eynaisha, Romaisa, Kadrah hebben samen met juf Romy en meester Marvin meegelopen op het echte marathon parcours! Mohammed is als vierde binnengekomen van alle kinderen. Dat is wel echt een topprestatie. De kinderen zijn een prachtige en een mooie herinnering rijker. Volgend jaar gaan we proberen om nog meer kinderen mee te laten lopen, het is namelijk een waar spektakel.

We hebben ook sportieve meesters en juffen op school. Juf Romy, juf Carlijn en juf Madelon hebben op zondag de 10,5 km gelopen en meester Thijs heeft zelfs de hele marathon gelopen van 42,5 km. Diep respect, wat een prestatie en wat een mooi voorbeeldgedrag voor onze kinderen!

 Paasfeest op de Stephanusschool

Zondag en maandag is het Pasen. Natuurlijk besteden wij daar aandacht aan op de Stephanusschool Donderdag houden wij met de kinderen een leuke paasviering en er worden allemaal gezellige en creatieve paasactiviteiten gedaan. Vrijdag is het Goede Vrijdag en dan zijn de kinderen vrij. Daarna begint de meivakantie.

Lekker fit week

We hebben een fantastische LekkerFit! week achter de rug. Iedere dag in de week hebben we met de kinderen aandacht besteed aan gezonde voeding en bewegen. Zo waren er springkussens, mindfulness en yoga lessen, fruitproeflessen, een waterchallenge en zijn de groepen 5 en 8 naar Outdoor Valley geweest. Als afsluiting van de LekkerFit! week hadden we vandaag de Koningsspelen. Wat een prachtige dag en wat zag iedereen er weer feestelijk uit in het oranje. We zijn de ochtend gestart met het Koningsontbijt en de speciale Koningsdans en daarna hebben de groepen 1 t/m 4 spellen gedaan op het plein en in de middag waren de groepen 5 t/m 8 aan de beurt. Er waren weer veel ouders om te helpen. Bedankt ouders, zonder jullie hulp hadden we dit niet kunnen doen!

Bergsche Zonnebloem in lokalen op de speelplaats

Na de meivakantie krijgen wij gasten in de noodlokalen op de speelplaats (het gebouw waar nu anti kraak woningen in zijn gemaakt). De Bergsche Zonnebloem (basisschool) heeft een grote verbouwing en er zijn vier groepen die tijdelijk andere huisvesting nodig hebben. De gemeente heeft hen het gebouw op onze speelplaats toegewezen. Zij blijven in de lokalen tot aan de herfstvakantie, dan is de verbouwing klaar. Deze lokalen hebben een eigen speelterrein, voor ons heeft hun komst dus geen consequenties.

Terugblik veldvoetbaltoernooi groepen 7 en 8

Woensdag hebben de jongens uit groep 7/8 de Halve finale gespeeld van het veldvoetbaltoernooi. De Jongens hebben hard gestreden voor een finale plek, maar helaas hebben ze zich niet geplaatst voor de finale. We zijn trots dat de jongens tot de halve finale zijn gekomen. Goed en sportief gespeeld mannen!

Agenda

Maandag                               15-04                     8.30                       Koffieochtend met Ludie Koot

Dinsdag                                 16-04                                                    Cito eindtoets groep 8 met start ontbijt

Woensdag                            17-04                                                    Cito eindtoets groep 8 met start ontbijt                       

Donderdag                           18-04                                                    Ouderworkshop in de ouderkamer met diëtiste         

Vrijdag                                   19-04                                                    Goede vrijdag en start meivakantie, alle kinderen zijn vrij                                                                   

Vrijdag 19 april t/m vrijdag 3 mei hebben wij vakantie. Alle kinderen zijn vrij van school


Terug