Weekbrief vrijdag 25 november

Vrijdag 25 november 2022

Let op! dinsdag 29 november hebben wij studiedag alle kinderen zijn vrij! De peuterspeelzaal is wel geopend.

Gymles afgelopen twee weken

De afgelopen twee weken hebben de leerling buiten gymles gehad. De kinderen hebben erg genoten van de buiten gymlessen. Ze hebben verschillende leuke spellen en sporten gedaan. Eén van de hoogtepunten was de Kickit! clinic. De kinderen hebben 2 lessen kickboksen gehad waarbij ze gave technieken leerden en de laatste les mochten ze zelf sparren tegen elkaar op het lichaam. Maandag gaan we weer de gymzaal in en gaan de hieronder genoemde afspraken weer gelden voor de kinderen.

Afspraken gym

Dit jaar krijgen de groepen 3 t/m 8 gym op maandag en woensdag. Op deze dagen is het dus belangrijk dat alle kinderen hun gymkleding en gymschoenen bij zich hebben. Er gaat weer bijgehouden worden hoe vaak de kinderen geen gymkleding bij zich hebben. De kinderen mogen maximaal 3 keer mee gymmen met hun normale kleding. Daarna mogen ze een gymles niet meedoen en worden de ouders hierover geïnformeerd. Ten slotte is het belangrijk dat kinderen niet mogen gymmen met sieraden. Laat deze dus zoveel mogelijk thuis op de gymdagen! Mochten ze alsnog sieraden om hebben, zal de gymdocent (meester Mitchell) vertellen dat ze het af moeten doen en in de tas of jas moeten stoppen. De school stelt zich niet verantwoordelijk voor het kwijtraken van spullen. Kinderen mogen een flesje water meenemen naar de gymles en deze op de vaste plek neerzetten.

Rommelpiet

Woensdagavond is rommelpiet weer langs geweest en wat had hij er weer een rommeltje van gemaakt. Donderdagochtend hebben de leerlingen alles opgeruimd en hebben zij van de pieten een lekkere chocoladeletter in hun schoen gekregen.

Sloopwerkzaamheden

U kunt zien dat de sloop van ons oude gebouw nu snel vordert. De komende periode zullen wij van de sloop wat overlast ondervinden. Dit alles heeft te maken met de veiligheid in verband met het verwijderen van asbest.

Aanstaande dinsdag en woensdag wordt de toegang langs de school naar de dependance afgesloten. Ook de route via het blauwe plein is niet toegankelijk. Alle kinderen (dus ook de peuters en de kleuters) gaan die dagen via de voordeur van het tijdelijke hoofdgebouw naar binnen. Dinsdag hebben de kinderen van de basisschool vrij vanwege een studiedag, maar woensdag is dit wel aan de orde.

De peuterspeelzaal is dinsdag wel geopend. De peuters worden dinsdag bij de start van hun dagdeel door de leidsters opgevangen bij de voordeur van de school.

Op meerdere dagen zal ook het blauwe plein worden afgesloten. Op deze dagen hebben wij een alternatief speelprogramma voor buiten gemaakt.

De laatste week voor de kerstvakantie vinden er ook ingrijpende werkzaamheden plaats. Hierdoor kunnen de kinderen op maandag, dinsdag en woensdag geen gebruik maken van de pleinen en zijn wij genoodzaakt de school donderdag 22 december al te sluiten. Het is dan niet toegestaan in de buurt van het sloopterrein te zijn.

Woensdag 21 december zal dus de laatste schooldag zijn voor de kerstvakantie.

Wij hopen op uw begrip. Wij achten het, gezien mogelijke vandalisme tijdens de jaarwisseling, voor ons en voor de wijk van groot belang dat het pand rondom de jaarwisseling totaal gesloopt is.  

Op tijd op school

Er komen nog steeds iedere dag veel kinderen te laat op school. We willen u met klem verzoeken uw kind op tijd op school te brengen. Het is echt jammer van de kostbare schooltijd als we niet op tijd kunnen beginnen met de lessen. De deur gaat om 8.15 uur open en om 8.25 uur starten de lessen.

Agenda 

Maandag 

28-11

 

Dinsdag 

29-11

Studiedag alle kinderen zijn vrij

Woensdag 

30-11

 Alle kinderen door het ‘’hoofdgebouw’’ naar binnen

Donderdag 

01-12

 

Vrijdag 

02-12

 

 

 


Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl