Schakelklas

Schakelklas

Op de Stephanusschool hebben we ook de beschikking over twee schakelklassen voor leerlingen die net in Nederland wonen en de Nederlandse taal nog niet beheersen. De ene klas is bedoeld voor leerlingen van groep 3 tot en met groep 4/5 en de andere klas voor leerlingen van groep 5 t/m 8. In deze groepen zitten maximaal 15 leerlingen. Naast de leerkracht is er ook fulltime een onderwijsassistente aanwezig om de leerlingen voldoende te kunnen ondersteunen.
In deze groep zijn wij dagelijks vooral bezig met het leren van de Nederlandse taal. Dit doen we aan de hand van thema's zoals, water, feest en van huis tot stad. Het inoefenen van de nieuwe woorden doen we veelal spelenderwijs, zodat plezier en leren samengaan. 
Omdat klanken in andere talen anders kunnen zijn, besteden we hier dagelijks aandacht aan, zodat de klanken in goed Nederlands worden uitgesproken. 
Met behulp van de methode Veilig Leren Lezen, leren wij uw kind lezen in het Nederlands. Begrijpend lezen en spelling zijn ook een onderdeel van deze methode.  
Ook wordt er elke dag aandacht besteed aan het rekenonderwijs. Omdat de leerlingen allemaal een verschillende achtergrond en niveau hebben, werken ze volgens een eigen leerlijn. Voor meer informatie, inschrijving of een rondleiding kunt u altijd bellen met het schoolnummer 0104184727
Update 11 juni 2024: voor volgend schooljaar 2024-2025 zijn er enkele plekken beschikbaar
Terug

Asserweg 360

3052 AJ Rotterdam

010 418 47 27

stephanus.dir@nullrvko.nl